Nakstad: – Pandemien er i full fremmarsj i verden

FHI er bekymret for smitteutviklingen på verdensbasis, og Helsedirektoratet ber feriereisende være ekstra påpasselig når de kommer hjem.

PRESSEKONFERANSE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen sammen med landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) og overlege Siri Feruglio i FHI.  Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Nyheter

FHI er bekymret over økende smittetall i blant annet Amerika og området rundt India og i Midtøsten, sa overlege Siri Feruglio på onsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Dette følger vi godt med på, sier Feruglio.

Assisterende helsedirektør Espen Rolstrup Nakstad fastslår at pandemien er på full fremmarsj i verden, men at utviklingen har vært positiv på det europeiske kontinentet.


Flere unge sover ute i sommer: – Det er gull verdt for helsa!

En fersk undersøkelse viser at hele 73 prosent av unge mellom 15 og 24 år planlegger å sove ute i sommer. Eirin Håpnes Hallan (25) og vennegjengen er intet unntak.

Slenger seg på Syden-bølgen: Einar og Guri reiser til Spania allerede neste onsdag

Trønderne kaster seg på sydenbølgen og bestiller utenlandstur, etter at regjeringen på fredag hevet reiserestriksjonene for enkelte land i EØS/Schengen.


– Det skal vi være glad for, men samtidig ser vi mange eksempler på at land også i Europa har økende smitte. Det er regionale forskjeller, forklarer Nakstad.

Han ønsker ikke å fraråde reiser til land med lave smittetall, såkalte «grønne land», men anbefaler heller ingen storstilt reiseaktivitet til disse landene.

– Den enkelte må derfor gjøre en selvstendig vurdering om man skal reise eller ikke, og så må man sette seg godt inn i situasjonen i det landet man planlegger å reise til, sier Nakstad.

Helsedirektoratet ber reisende være ekstra påpasselig når de kommer hjem fra ferie.