Se videoklipp i artikkelen

Victor Sotberg utnevnt som Steinkjerambassadør: – En anerkjennelse av annerledeshet

28-åringen ble overrasket på Egge museum da Astrid Skogseth på vegne av Steinkjer kommune gav ham trofeet.

Victor Sotberg ble onsdag utnevnt som Steinkjer-ambassadør, etter at innbyggere i kommunen har nominert egne kandidater i en spørreundersøkelse. Video: Camerat AS

Nyheter

STEINKJER: Tilbake på kjente trakter. Victor Sotberg er en travel mann, men denne uka har han tatt turen innom hjembyen. Allerede dag to av ferien viste seg å by på en overraskelse.

– Jeg var på Egge museum med familien, og plutselig dukker det opp noen med kamera og et trofe. Jeg ble mildt sagt overrasket. Den så jeg ikke komme i det hele tatt, sier Victor Sotberg til Trønder-Avisa.


På jobb for å tulle

Victor Sotberg (27) er ansatt i NRK for å ta de største barna på alvor med tøys og tull til nettstedet YouTube. I påsken kan du se steinkjermannen, som knapt har hatt ski på beina før, kjøre slalåm med bind for øynene.


Nominert av folket

Det er innbyggere i Steinkjer som selv har nominert Victor Sotberg i en spørreundersøkelse fra 2019. Victor er så langt èn av fire som hylles som Steinkjerambassadør.

– Jeg tenkte jeg skulle ha en enkel sommerferie på Steinkjer, men så dukket dette opp. Veldig stas og jeg er veldig beæret, sier 28-åringen.

Av de mange som nominerte 28-åringen ble det lagt vekt på hans positive vesen.

En av de som nominerte ham skrev at Victor var selveste menneskeliggjøringen av åpen, lys og glad. En annen skrev dette om ham under nominasjonen:

– Victor er en utmerket ambassadør for et aktivt, positivt og lekent Steinkjer. Det vil bety mye for mange Steinkjerbygg som er usikre på seg selv og resten av samfunnet at Victor blir løftet fram. Det er en anerkjennelse av annerledeshet og anerkjennelse av en som er stolt av hjemmestedet sitt.


Finaleplassen glapp for Victor Sotberg

Victor Sotberg måtte se seg slått av Aleksander Hetland, som kjempet om den siste finaleplassen i Skal vi danse.

Lørdag hyller Victor sitt første guttekyss

28-åringen fra Steinkjer har imponert stort i tv-dansen. Nå skal Victor Sotberg hylle øyeblikket som åpnet øynene hans for både mennesker og verden.


5 dager i hjembyen

Victor kom til Steinkjer tirsdag, men drar tilbake til Oslo allerede søndag.

– Dette er den eneste ferieturen jeg har planlagt så langt i sommer. Det er travelt på jobb, så det ble en kort tur hit for å se familie og venner. Det er koselig å se onkelungene og besteforeldrene når jeg er hjemme så sjeldent, legger han til.

Nye Steinkjerambassadør Victor Sotberg sammen med flippklipp-kollega Christopher Omdahl.  Foto: Privat

Victor Sotberg jobber i NRK med programmet Flippklipp, og driver fortsatt sin private youtube-kanal.

- NRK-jobben tar mest av tiden, det skal publiseres videoer kontinuerlig. Men det kommer flere prosjekter i løpet av høsten, og det er alt jeg vil si, avslutter Victor Sotberg.


Må hjem til jul

Victor Sotberg (28) lar danseskoene hvile og stresser ned under adventstiden i Oslo. Men når jula skal feires må han hjem til Steinkjer og Trøndelag.

Victor Sotberg skal lede MGPjr 2020

Steinkjermannen Victor Sotberg skal lede Melodi Grand Prix Junior sammen med Selma Ibrahim.