TRØNDERSKE POLITIKERE OM STØRE-BRÅKET:

– Alle potensielle fylkesledere er potensielle statsråder

Uavklart situasjon rundt Giske medfører unødvendig uro, mener Namsskogan-ordfører, mens Marit Arnstad (Sp) mener det er rart å avkreve svar om statsråder over et år før valget. Flere Ap-profiler er lei av at Giske-saken overskygger politikken.

KANDIDAT: Trond Giske er en av kandidatene til å ta over som leder i Trøndelag Ap. Onsdag ville ikke partileder Jonas Gahr Støre kommentere om Giske var aktuell som eventuell statsråd i 2021.  Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Nyheter

I februar 2019 sa Jonas Gahr Støre at Trond Giske ikke hadde vist seg tilliten verdig til tillitsverv. Om muligheten for en Giske i sentrale posisjoner sa Støre «Jeg ser ikke for meg det i en fremtid jeg vil beskrive». I intervju med NRK onsdag ønsket ikke partilederen å kommentere muligheten for Giske som statsråd ved rødgrønn regjeringsdannelse i 2021.