Mann truet med kniv og frastjålet penger i eget hjem

To personer tok seg inn i en privat adresse i Namsos og truet til seg penger.
Nyheter

NAMSOS: – En mann i 20-åra er pågrepet, mistenkt for å ha vært inne på en privat adresse, truet beboer, og stjålet penger, skriver politiet på Twitter kl. 21.08 fredag kveld.

– Melder ringte hit og fortalte at han hadde hatt to personer inne hos seg, som hadde tatt med seg penger, forteller operasjonleder i Trøndelag politidistrikt, Ole Petter Hollingen til Trønder-Avisa kl. 21.10.

Politiet mottok melding 19.38. Den fornærmede var alene hjemme da de to mennene tok seg inn i hjemmet hans. Den ene gjerningsmannen skal ha tatt en kniv fra leiligheten og viftet med den.

– Han skal ha lagt den fra seg da de forsvant, og ingen er skadet, forteller Hollingen, som forteller at det fremdeles er uklart hvorvidt det er snakk om et ran.

– Det var sikkert skremmende for den det gjaldt, sier Hollingen, som foreløpig ikke har detaljer om hvordan gjerningsmennene tok seg inn i hjemmet.

Politiet jobber nå med avhør av mannen i 20-årene. Den andre mannen er ikke pågrepet.

– Jeg er usikker på om det var den pågrepne som har vært den aktive her, og om en avventer pågripelse av den andre. Det vil videre avhør vise, sier Hollingen.

Det er uklart om de involverte partene kjenner hverandre fra før, men melder var i stand til å gi en god beskrivelse til politiet. Så god at mistenkte ble pågrepet bare 20 minutter etter meldingen.

Det ble stjålet penger, men Hollingen tror ikke det var snakk om store summer.

NB! I en tidligere utgave av denne saken skrev Trønder-Avisa at det var snakk om et ran. Operasjonsleder Hollingen mener imidlertid at det er for tidlig å fastslå.