Utrykningspolitiet ber folk roe ned farten

Langt flere bilister enn i fjor har fått beslaglagt førerkortet eller blitt anmeldt for høy hastighet nå i sommer.

NEDSLÅENDE: – Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Steven Hasseldal. Her sammen med statsminister Erna Solberg.  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nyheter

Hittil i år har UP beslaglagt over 20 prosent flere førerkort enn i fjor. 3.748 i 2020 mot 3.015 i 2019.

Fra 1. juni til 15. juli økte antallet anmeldelser for hastighetsovertredelser med 17 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Antallet anmeldelser for uaktsom kjøring økte med 19,7 prosent i samme periode.


UP fikk hakeslepp da de hørte morens beskjed til sønnen som akkurat hadde mistet lappen

Sønnen fikk førerkortet beslaglagt på grunn av fartsovertredelse, men det var morens beskjed til sønnen som overrasket UP.


I juni anmeldte Utrykningspolitiet (UP) alene 909 sjåfører for grove fartsovertredelser mot 590 i 2019, en økning på 54 prosent.

– Dette er svært urovekkende og en tendens vi ser over hele landet nå. Så kraftige økninger betyr at mange har grisekjørt i sommer, som er bekymringsfullt med tanke på at så mange er på bilferie i år, advarer UP-sjef Steven Hasseldal.


Seks fikk forelegg etter fartskontroll

Høyeste hastighet var 87 kilometer i timen.


Han er bekymret foran en av de store trafikkhelgene vi nå går inn.

– Vi tar mange av verstingene. Kontrollfokuset vårt er stort nå i sommer, men det er nedslående å se disse tallene, sier Hasseldal.


Veronica (29) varslet politiet og kommunen – på en drøy time ble ti sjåfører tatt

Da politiet holdt fartkontroll i 30-sona i Fossbrenna i Namsos tirsdag, ble hele ti sjåfører tatt for fartsovertredelse.