Sju trønderske kommuner berørt av koronautbrudd på Hurtigruten

400 passasjerer ombord på de to seilasen med MS Roald Amundsen kommer fra totalt 69 kommuner over hele landet. Sju av disse kommunene er plassert i Trøndelag.

SMITTET: Fire koronasmittede personer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Nyheter

Sju trønderske kommuner er rammet etter koronautbruddet på Hurtigruten. Det kom fram i en pressemelding fra Folkehelseinstituttet (FHI). Totalt er 69 norske kommuner berørt.

– Det er en alvorlig situasjon når så mange er berørt. Nå er det viktig at man konsentrerer seg om å få kontakt med alle og driver smittesporing. Det er viktig at de på seilasene går i karantene og at kommunene som er berørt, driver aktiv smittesporing, sier Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) til NTB lørdag kveld.


Minst 36 ansatte på Hurtigruten er koronasmittet: – En alvorlig situasjon

Minst 36 av de 158 besetningsmedlemmene på Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen har testet positivt for koronavirus. Alle de 400 passasjerene må i karantene. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kaller situasjonen alvorlig.


Alle passasjerer som har vært på en av de to seilasene med MS Roald Amundsen mellom 17. og 31. juli må i karantene. De skal følges opp av den lokale helsetjenesten der de bor, i dialog med FHI.

– Dette er allerede et stort utbrudd, og vi er bekymret for ytterligere spredning, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

– Vi ber også passasjerer fra seilasene som oppholder seg i andre kommuner enn der de er folkeregistrert ta kontakt med kommunen hvor de oppholder seg for å informere om at de er i karantene i kommunen. Da kan de også få råd fra den lokale kommunehelsetjenesten der de er.


Teknisk svikt gjorde at Hurtigruten ikke varslet om koronasmitte på tidligere tur

Én passasjer test positivt på koronaviruset onsdag etter en tur på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen i forrige uke. Hurtigruten ble varslet uten å følge opp.Hurtigruten har ikke fått kontakt med alle passasjerer etter smitteutbrudd

Fire ansatte på et Hurtigruten-skip er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Det jobbes med å kontakte passasjerene som forlot skipet fredag.


Foruten sju kommuner i Trøndelag, er det meldt om at antall berørte kommuner i hvert fylke er fire i Agder, fem i Innlandet, tre i Møre og Romsdal, fire i Nordland, Oslo, åtte i Rogaland, sju i Troms og Finnmark, fem i Vestfold og Telemark, sju i Vestland og 18 i Viken.


Koronautbrudd på Hurtigruten - ligger til kai i Tromsø

Flere kilder bekrefter overfor Nordlys at det er utbrudd av koronavirus på et hurtigruteskip som ligger til kai i Tromsø.