Teknisk svikt gjorde at Hurtigruten ikke varslet om koronasmitte på tidligere tur

Én passasjer test positivt på koronaviruset onsdag etter en tur på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen i forrige uke. Hurtigruten ble varslet uten å følge opp.

SMITTET: Fire koronasmittede personer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Nyheter

Fire utenlandske besetningsmedlemmer fra skipet er innlagt på sykehus etter at skipet ankom Tromsø fredag. To dager tidligere fikk én person påvist viruset i Hadsel i Vesterålen, skriver VG.

– Ettersom pasienten i mesteparten av inkubasjonstiden hadde oppholdt seg på MS Roald Amundsen, kontaktet vi Hurtigruten og FHI. Hurtigruten fikk beskjed om smitten på onsdag, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Teknisk feil

Personen fikk symptomer to dager etter at turen til vedkommende var ferdig forrige uke. Bleidvin sier at minst fire personer i Hurtigruten ble informert om smitten. Selskapet har nå funnet ut hvorfor beskjeden ikke ble videreformidlet til passasjerene.

– En teknisk feil førte til at ikke alle har fått det før flere timer senere. Det ser ut som at rundt 30 prosent av SMS-ene ikke kom fram som de skulle. Et antall eposter kom heller ikke fram når de burde, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege til VG.

Tromsø kommune og Folkehelseinstituttet jobber på spreng med å få kontakt med de 177 passasjerene som forlot skipet natt til fredag.

Overlege: – Hurtigruten-passasjerer får ikke dra fra Tromsø

60 Hurtigruten-passasjerer som ikke bor i Tromsø, er satt i karantene i byen, opplyser kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen til NRK.

Passasjerene får ikke reise videre etter at fire av besetningsmedlemmene om bord på Hurtigruten-skipet Roald Amundsen testet positivt for koronasmitte fredag.

Folkehelseinstituttet opplyste samme dag at passasjerer på Hurtigruten-skipet Roald Amundsens to seilaser mellom 17. og 31. juli må i karantene i ti dager. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer.

I tillegg til de fire ansatte som er smittet, har én passasjer fra den første seilasen testet positivt.

Det var i alt 177 passasjerer med på det andre seilaset, som ankom Tromsø natt til fredag.