Finværsnatt gjør det travelt for politiet

– Det er ikke alt vi rekker over, sier operasjonsleder Roger Mogstad til Trønder-Avisa søndag morgen. Han bekrefter at det har vært en travel natt for politiet i Trøndelag.
Nyheter

Ordensforstyrrelser, høy musikk og berusede mennesker. Den varmeste sommerdagen på lenge endte med en travel natt for politiet nord i Trøndelag.

– Det er ikke alt vi rekker over, sier operasjonsleder Roger Mogstad til Trønder-Avisa søndag morgen. Etter natteroen skulle ha inntruffet klokka 23 helt inn i søndagsmorgenen hadde politiet fullt opp med å rykke ut på små og store hendelser.

Rett før halv ett ble det meldt om en beruset mann i Levanger sentrum som ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Politiet rykket ut for å passe på at han ikke kom til skade.

– Han var såpass beruset at han måtte fraktes til legevakta, sier Mogstad.

Togpåkjørsel og tyveri

Halv to fikk politiet en melding om et rådyr som ble påkjørt av toget i Stod i Steinkjer. Toget berget, men etter all sannsynlighet gikk det ikke like bra for rådyret.

Også rundt klokka halv to ble en mann i 20-årene observert i høy hastighet på en ATV på østsiden av Namsos sentrum. Han ble kontrollert av politiet og fikk et muntlig pålegg.

Senere samme kveld ble en person i Verdal frastjålet mobil og bankkort på en privat fest i Verdal sentrum. Politiet rykket ut og har vært i kontakt med fornærmede som sier han vet hvem gjerningsmannen er. Det er opp til den fornærmede å anmelde forholdet i etterkant.

Halv tre fikk politiet melding om enda en person som hadde blitt frastjålet telefon og bankkort i Verdal sentrum, denne gangen på et utested.

– Mannen hadde derfor vanskelig for å komme seg hjem, forklarer operasjonsleder Mogstad.

Avbrutt nattbad

En beruset mann ble dratt ut av bilen i Verdal rundt klokka halv tre, opplyser operasjonssentralen. Mannen hadde ikke rukket å starte bilen eller kjøre før innringer fikk han ut av bilen. Politiet kom til stedet.

Det finnes ikke grunnlag for å pågripe ham for kjøring i beruset tilstand, men han blir likevel anmeldt.

– Han var ufin og blir anmeldt for forulempning av offentlig tjenestemann, sier operasjonslederen.

Politiet måtte igjen rykke ut til Verdal da det ble meldt inn om berusede ungdommer som prøvde å bade i Verdalssundet etter klokka halv tre. Det er forbudt med fisking og bading på stedet.

Melder var bekymret og klarte troligvis å snakke ungdommene fra nattbadet for da politiet kom til stedet var de alle borte.

En beruset mann fikk påbud om å holde seg borte etter å ha slått løs på bobiler og hytter ved Selnes camping i Bangsund. Det skal han ha holdt seg til.

Støy fra biler i Verdal, høy musikk i Steinkjer sentrum og forstyrrelse av natteroen i Levanger var alle hendelser som politiet måtte ta stilling til flere ganger under nattens løp

– Det har vært en typisk natt til søndag, bekrefter operasjonsleder Roger Mogstad.