Skrøt av å stukket av fra politiet - nå er de arrestert

Motorsyklistene oppsøkte politibilen, stakk av og la ut skrytevideo på internett. Nå er de arrestert.

Trønder-Avisa kunne som første norske medie fortelle tidligere denne måneden om en motorsykkelgruppe som filmer at de stikker av fra politiet i Verdal. Nå er de tatt. 

Lensmann Tor Klevmo i Verdal sier det var godt å få tatt råkjørerne.  Foto: Trønder-Avisa

Hva gjør du når du ser hasardiøs adferd i trafikken?
Du må velge et alternativ
Nyheter

Trønder-Avisa kunne som første norske medie fortelle tidligere denne måneden om en motorsykkelgruppe som filmer at de stikker av fra politiet i Verdal.

I en video kjører de rundt og rundt - før de påtreffer en politibil. Da politiets betjent blir oppmerksom på villkjøringen, forsøker han å stoppe føreren, men da stikker han av.


– Dette er farlig morro

Motorsyklister oppsøker politiet for så å stikke av. Så legger de ut videoen som et hån mot politiet.


La kortene på bordet

Nå bekrefter politiet til Trønder-Avisa at de har pågrepet to personer. Saken fikk enorm oppmerksomhet - politiet innrømmer at de la alle kluter til da det stormet som verst.

– Vi har pågrepet to menn. En i tenårene og en annen i 20-årsalderen. Begge har innrømt flere forhold med uaktsomhet i trafikken, sier lensmann Tor Klevmo i Verdal.

Det var NRK Trøndelag som først omtalte pågripelsen.

Politiet tok sykkelen

Begge ble tatt på tirsdag og avhørt. En har også innrømt å ha stått bak selve kjøringen som ble lagt ut på youtube for å skryte av å ha stikket av fra politibilen.

– Vi har beslaglagt sykkelen på bakgrunn av bevismaterialet. De har innrømt å ha unnlatt å stoppe for politiet ved pålegg og svært mange andre forhold. De har også innrømt å ha gjennomført forbikjøringer på bakhjul og ellers uvettig kjøring, sier Klevmo.

Stor fare

Begge personene la kortene på bordet ganske umiddelbart etter pågripelsen.

– Det er ingen tvil om at det var godt at vi fikk tatt dem. Kjøringen de har utført har vært til stor fare for dem selv og andre medtrafikanter, sier Klevmo.