Skremt over døds- felle på tilhenger

Under en kontroll på E6 kom kontrollørene over 350 kilo massivt stål usikret på biltilhenger.
Nyheter

En personbil med tilhenger ble tirsdag stanset under en kontroll E6 ved Vekta i Verdal. På tilhengeren lå et traktorskjær fullstendig usikret.

– Dette er en dødsfelle av 350 kilo rent stål, sier seksjonssjef Torodd Østerås hos Statens vegvesen.

Lasten ble senere hentet med bedre egnet utstyr, og det blir vurdert om sjåføren skal slippe med bot eller om vedkommende skal anmeldes.

Mistenkt for kabotasje

Da Trønder-Avisa snakket med Østerås hadde de nettopp stanset et vogntog fra Estland med mistanke om kabotasje.

– Jeg ser han har kjørt opp parabolen og trukket for gardinene. Så han skjønner sikkert at han blir stående en stund, sier Østerås.


Da jobbet politiet med saken, og det lå an til at bileieren ville bli forelagt en bot onsdag formiddag. En bot bileieren må stille garanti for før sjåføren får dra videre.


80 kjøretøy begjært avskiltet

Begge de nevnte kjøretøyene ble stanset under en storkontroll med utstyr som finner mangler i papirer ved å skanne bilnummer.

– Vi kontrollerte rundt 7.000 kjøretøy og 80 ble begjært avregistrert. 58 av disse fikk ordnet opp i papirene og kunne kjøre videre, sier Østerås.

Årsaken til begjæringen var det vanlige: Manglende forsikring, ikke betalt vegavgift og manglende EU-kontroll.

Smilefjes for barnesikring

Det har den siste tiden vært flere stygge tilfeller av manglende sikring av barn i bil. Men i dag var Østerås et stort smil rundt dette problemet.

– Vi så ingen som hadde usikrede barn i bil. I tillegg brukte alle kontrollerte bilbelte. Så i dag var det godt å kunne bruke smilemaska, sier Østerås.

Kontrollen foregikk i tidsrommet 8.00-19.00.