Gir seg som ordfører

Alf Robert Arvasli (Ap) tror det er helt nødvendig å slippe nye krefter til i ordførerstolen etter valget neste år.

Alf Robert Arvasli (Ap) vil slippe til nye krefter etter denne perioden. 

Nyheter

– Jeg tror det trengs friske krefter i neste periode. Det er store oppgaver som skal løses. Derfor tror jeg at den nye ordføreren må være fylt opp med en god del energi, sier Arvasli (60).

Selv føler han ikke at hans eget energilager er fult nok til at han vil gå på en ny periode.

Dermed har han gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han gir seg etter åtte år som ordfører.

– Jeg tror det vil være et dårlig valg for Lierne hvis jeg skal fortsette, sier Arvasli.

Store oppgaver

De store oppgavene Arvasli snakker om er kommunereform, og det krevende omstillingsarbeidet som kommunen må gjennom etter at Orkla Foods Norge har besluttet å legge ned hjørnesteinsbedriften Lierne bakeri neste sommer.

– Begge disse oppgavene krever at det tenkes helt nytt. Man må tore å kaste seg utpå, og løse problemene som oppstår undervegs, sier Arvasli.

Kommunen vet ennå ikke om den får status som en statlig omstillingskommune. Men uavhengig av det, må det skje en eller annen form for omstilling, mener ordføreren.

Det samme gjelder kommunereformen. Noe må skje.

– Det er uavhengig av om utredningene som skal gjøres viser at vi skal bli en del av en større kommune, eller skal satse på å være alene. Uansett skal det organiseres noe nytt, sier han.

Bonde og korsanger

– Hva skal du gjøre etter åtte år som ordfører?
– Det har vært noen kjempefine år, og ei stor opplevelse for meg personlig å få være ordfører. Årene har gått veldig fort, og jeg har ikke kjedet meg en dag, sier Arvasli, som nå skal bli bonde på heltid igjen. I tillegg sender han en formell søknad om å bli opptatt i mannskoret «Likærakoret» etter valget.
– Det er lenge siden jeg var med der, og jeg håper jeg kan bli tatt opp som medlem igjen, flirer Arvasli.
Også Sps toppkandidat, John Olav Vestgård, har gitt beskjed om at han gir seg i kommunepolitikken. Hvem som skal erstatte han, er foreløpig ikke klart, ifølge leder Arnodd Lillemark i komiteen.