Mener firefelts veg gir for stor trafikkvekst

Fylkesleder Rune Logstein i Naturvernforbundet frykter bytrafikken i Verdal og Levanger spretter til værs om det bygges firefelts veg mellom de to byene.

Kritisk: Fylkesleder Rune Logstein i Naturvernforbundet.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

Fylkesleder Rune Logstein i Naturvernforbundet frykter bytrafikken i Verdal og Levanger spretter til værs om det bygges firefelts veg mellom de to byene.

E6 mellom Levanger og Verdal har blitt utpekt blant de E6-strekningene i Nord-Trøndelag som i aller størst grad trenger utbedring. Allerede i dag er nemlig trafikktallet langt over vegnormen for å bygge firefelts veg.

Ba om firefelt

For et par uker siden ba samarbeidsforumet for ny E6 samferdselsministeren planlegge for nettopp firefelts – fra Verdal til Åsen. Men ikke alle er enige. Fylkesleder Rune Logstein i Naturvernforbundet advarer mot trafikkøkningen det vil gi.

LES OGSÅ: Davy Wathne fikk svar fra politiet

– Det er alvorlig nok i seg selv når man tenker på klima, men hvis politikerne planlegger firefelts veg, må de også planlegge for trafikkvekst i byene, særlig Levanger og Verdal. Det perspektivet syns jeg mangler, sier han.

Han mener verken Levanger eller Verdal er dimensjonert for en stor økning i bytrafikken.

Skeptisk til planene

Blant andre har Levanger-ordfører Robert Svarva (Ap) sagt at elektrifisering av Trønderbanen ikke vil gi noen reduksjon i biltrafikk. Det mener Logstein er feil holdning.

LES OGSÅ: Brann frykter å møte Trøndelags Barcelona

Logstein er også skeptisk til planene om en utvidelse av rundkjøringen ved havnekrysset i Verdal.

– Denne ligger mellom et boligområde og et stort idrettsanlegg. Det spørs om det gir et godt lokalmiljø med tanke på lokal luftkvalitet og støy å skulle etablere en slik trafikkmaskin. Trafikkmaskinen vil nokså sikkert generelt ny trafikkvekst, og i neste omgang er det en annen rundkjøring som blir en flaskehals. Da er det på›n igjen, sier han.

Relaterte saker:

BT: «Dette e Moan Stadion, plass til et par hundre hutrende trøndere»

Slik starter Bergens Tidende sin introduksjon av Levanger for bergenserne.

Brann frykter å møte Trøndelags Barcelona

Går alt Levanger FK sin veg kan Brann bli motstander på Moan neste sesong. Noe bergenserne betrakter som en avgrunn.

Davy Wathne fikk svar på tiltale fra politiet i Nord-Trøndelag

Politiet i Nord-Trøndelag har policy om å ikke svare på twittermeldinger, men da Davy Wathne skrev at Brann kom på besøk fikk han svar.