Ap har 48,2 prosent oppslutning

Mens Ap er større enn på 57 år, sliter de borgerlige i tung motvind.
Nyheter

Den ferske meningsmålingen Sentio har gjort for Trønder-Avisa viser at Arbeiderpartiet ville gjort et sensasjonelt godt valg i Nord-Trøndelag, om det var stortingsvalg i dag.

Faktisk ville partiet tatt tre av fire direktemandater. Senterpartiet, som også gjør en god måling, ville tatt det siste.

Målingen gir Ap solid vind i seilene foran fylkestinget, som starter i Steinkjer i dag.

– Et resultat på 40 prosent i Nord-Trøndelag er også høyt. Når vi nå nærmer oss 50 prosent, er jo det nesten sånn at man ikke tror det er sant, sier fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik i tirsdagsutgaven av Trønder-Avisa.

Går tilbake

Mens Ap kan juble, sliter de borgerlige. Både Høyre og Frp går tilbake i Nord-Trøndelag. Høyre har nå 12,1 prosent oppslutning, 2,4 prosentpoeng mindre enn ved stortingsvalget i fjor.

Frp får 11,9 prosent, 1 prosentpoeng mindre enn i fjor. Venstre går tilbake med 0,8 prosentpoeng, og har nå 3,3 prosent. KrF har 2,8 prosent, 0,7 lavere enn i fjor.

Skylder på budsjett

De borgerlige skylder på budsjettforhandlingene i Stortinget.

– Jeg tolker dette som en konsekvens av den lange budsjettprosessen som har vært. Vi har heller ikke vært offensive nok på å forklare hva som er bra med våre saker, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein (H).

Frp er på samme spor:

– Vi har nasjonale tall som har vært dårlige. Det skjønner jeg. Det er brukt veldig mye tid og spaltemeter på de sidene av budsjettet som ikke er like positive. I tillegg er mye av dette tolket, og våre fiender har fått snakke mer om politikken vår enn vi selv har fått, sier gruppeleder Ola Morten Teigen (Frp).