Filmet livsfarlig strøing

Her står Mestas mann bak på lasteplanet, mens strøbilen kjører langs fylkesveg 17. – Helt forkastelig, sier politiet.

Nyheter

Her står Mestas mann bak på lasteplanet, mens strøbilen kjører i 50 km/t langs fylkesveg 17. Geir Tore Mjønes fra Namsos var tirsdag passasjer i en bil som kjørte fra Namsos og i retning Steinkjer.

Ved den nye brannstasjons-garasjen på Namdalseid havnet de bak en strøbil. Mjønes oppdaget snart en mann som sto bak på lasteplanet, og staket i saltet.

Holdt opp mot 50 km/t

Han reagerte såpass på det han så, at han valgte å ta opp mobilen og filme.

– Han sto slik hele veien gjennom Namdalseid sentrum og flere kilometer videre. Vi kjørte forbi bilen ved Hundseth mølle, og da sto han bakpå der fortsatt, sier Mjønes til Trønder-Avisa.

Han anslår at bilen holdt en fart på mellom 30 og 50 kmt/ langs strekningen. Filmen er tatt opp i Namdalseid sentrum klokken 11.59. 

– Det var både møtende trafikk og en del biler som kjørte forbi. Det så ikke bra ut, sier Mjønes - som la ut filmen på youtube.

– Helt forkastelig

Trafikkoordinator Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt liker ikke det han ser i videoen.

– Dette er helt forkastelig. Slik skal vi ikke ha det på veiene, og i alle fall ikke fra de som skal sørge for at veien er ok for oss andre, sier Letnes.

Han påpeker at det er snakk om en arbeidssituasjon, og at arbeideren ikke er sikret i det hele tatt.

– Vi vurderer nå om vi skal forfølge dette på noe vis, sier Letnes til Trønder-Avisa.

– Ikke god reklame

Byggeleder Bjørn Erik Anderson i Statens vegvesen sier at de ble tipset om videoen onsdag, og at de har bedt entreprenøren om en forklaring.

Det er Mesta som har hovedkontrakten på den aktuelle strekningen.

– Dette er ikke i henhold til hvordan kontrakten skal utføres, og ingen god reklame. Nå avventer vi forklaringen til entreprenøren, sier Anderson til Trønder-Avisa.

Kommunikasjonssjef Anja Fossdal i Mesta fikk onsdag se videoen.

– Hendelsen på videoen ser alvorlig ut, og er ikke i tråd med vårt HMS-reglement. Dette er en av våre underleverandører, og vi er i dialog med både dem og vår oppdragsgiver Statens vegvesen for å finne ut hva som har skjedd, sier Fossdal.

Hun sier at helse, miljø og sikkerhetsarbeid har høyeste prioritet i Mesta.

– Vi kommer derfor til å følge opp saken, sier Fossdal.