Venstre-profil utmeldt

Annikken Kjær Haraldsen har meldt seg ut av Venstre.

Annikken Kjær Haraldsen (V), dagen etter nominasjonsmøtet til fylkestingsvalget, hvor hun valgte å trekke seg fra lista da André Skjelstad ble valgt som førstekandidat.  Foto: Johan Prestvik

Nyheter

Annikken Kjær Haraldsen har i flere år vært en av Venstres mest profilerte politikere både i fylket og hjemkommunen Levanger.

Hun begrunner utmeldelsen med uenighet med partiets prioriteringer på riksplan.

Går i feil retning

– Jeg synes Venstre er fraværende i viktige samfunnssaker. Det gjelder spesielt landbruk og distriktspolitikk. Det er en del urbane krefter i Venstre som har fått for mye makt.

Hun er heller ikke begeistret for at partiet har blir en samarbeidspartner til dagens regjering.

– Jeg har problemer med Fremskrittspartiet.

Haraldsen mener at det er for mye som drar i feil retning for partiet Venstre.

Partiløs

Hun sier at hun aldri har lagt skjul på at hun stemte Senterpartiet ved siste stortingsvalg. Hun avviser likevel på det mest bestemte at hun har tenkte å melde seg inn i Sp eller noe annet parti.

– Nei, det har jeg ikke vurdert. Det er så mye annet samfunnsnyttig arbeid jeg kan gjøre.

Partikamp

Haraldsen ble fast representant i kommunestyret i Levanger i 2003 og innvalgt i formannskapet året etter. I 2005 ble hun innvalgt som fylkestingsrepresentant og ble allerede to år senere fylkesråd for kultur, inkludering og samiske spørsmål. Etter en opprivende intern runde i Venstre mistet hun førsteplassen på partiets fylkestingsliste i 2011 til fordel for sin rival André Skjelstad, som for øvrig ble innvalgt som utjevningsmandat på Stortinget to år senere.