Mann (21) fra Lierne omkom på Svalbard

Ble funnet i et snøskred sju kilometer fra Longyearbyen.

Helikopter og mannskaper fra Sysselmannen og Rødekors søker i skredmassene i Fardalen der en ung mann lørdag ble funnet omkommet i et snøskred. OBS kredit.   Foto: Arild Lyssand / Sysselmann på Svalbard / NTB scanpix

21 år gamle Emanual Storaunet mistet livet i et snøskred på Svalbard.   Foto: John Åge Fiskum

Nyheter

Det var 21 år gamle Emanuel Storaunet som omkom i et snøskred i Fardalen, cirka sju kilometer sør for Longyearbyen på Svalbard lørdag.

De pårørende ble varslet lørdag kveld, og kriseteamet i kommunen var operativt allerede lørdag kveld.

Preger bygda

– De jobbet da opp mot familien og andre personer som hadde nære relasjoner til den omkomne, sier rådmann Karl Audun Fagerli til Trønder-Avisa.

Han sier at dødsfallet preger store deler av bygda, hvor nesten alle kjenner alle. Kriseteamet kommer til å bistå de som måtte trenge bistand også den kommende uken.

Det er mørketid på Svalbard, noe som bidrar til at det ikke er veldig mye scootertrafikk, forteller kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg hos Sysselmannen til NTB. Hun sier Sysselmannen foreløpig ikke har noen holdepunkter for å si om den omkomne var på tur alene. Det er ikke andre savnede etter snøraset.

– Vi søker gjennom området. 18 personer fra Røde Kors og to ansatte hos Sysselmannen deltar i dette arbeidet, sier Hertzberg.

Ved 17-tiden melder Sysselmannen at søket er i ferd med å avsluttes. Det er ikke gjort ytterligere funn.

Populær rute

Sysselmannen ber folk som kjenner til personer som er på tur i området, om å ta kontakt.

Fardalen er et populært utfartssted. Den ligger på ruta til Colesbukta og er en av de vanligste rutene til den russiske gruvebyen Barentsburg.

– Det var folk som var på scootertur som meldte fra om skredet klokken 11.39. Dette sammen med andre opplysninger vi har, gjør at vi tror skredet gikk lørdag formiddag, sier Hertzberg.

Minnestund

Ifølge VG så vil det bli holdt minnestund i Svalbard kirke i Longyearbyen mandag klokken ti.

Det var politiet i Nord-Trøndelag som varslet de pårørende om ulykken.

– Jeg kan bekrefte at vi fikk anmodning om dette oppdraget. Utover dette har vi ikke hatt noe med saken å gjøre, sier operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Nord-Trøndelag til Trønder-Avisa.

Den avdøde 21-åringen jobbet til daglig som mekaniker på Svalbard.