«Svindlet» svindleren

En angivelig anleggsgartner fra Trondheim kjøpte en ATV av Lornts Åstrand i Harran sist torsdag. Det skulle han aldri ha gjort.

I går ble Lorents Åstrand (til venstre) og Gøran Mikkelsen gjenforent med ATV'en som en Trondheims-mann forsøkte å svindle dem for. Helt til høyre den snarrådige transportøren Håvard Sund fra Steinkjer.  

Nyheter

For det første så viste det seg at kunden fra Trondheimsområdet aldri hadde vært noen anleggsgartner, og drev i alle fall ikke det firmaet han sa han representerte. Dernest stakk han av med kjøretøyet og hadde slett ikke til hensikt å betale de 155.000 kronene Åstrand skulle ha for doningen.

– ATV-en skulle selges for en kunde. Meningen var at kunden i Trondheim, som senere har vist seg å være en storkjeltring med svært mange anmeldelser mot seg, skulle forevise kvittering på at han hadde betalt da han fikk levert ATV-en. Det skjedde ikke, sier Åstrand, som driver Åstrand scooter og ATV i det gamle E-verksbygget i Harran.

Sjekket firmaet

I dag advarer Åstrand andre næringsdrivende mot å la seg lure av folk som opererer med falsk identitet.

– Jeg sjekket firmaet han sa han jobbet for, alt virket veldig solid, seriøst og veldig troverdig. Etter å ha solgt hundrevis av kjøretøy og sendt over hele landet i mange år, så lot jeg meg lure denne gang, forteller Åstrand.

Men transportøren, Håvard Sund fra Steinkjer ante fort ugler i mosen da han leverte ATV-en på avtalt sted i Klæbu utenfor Trondheim.

Klaget på løse stag

Kjøperen kom til avtalt sted, sjekket kjøretøyet og tok det med heim. Senere på dagen kontaktet han Åstrand per sms, og klaget på noen løse stag.

Men de ante ganske fort at det var ugler i mosen, da pengene ikke var kommet inn på konto.

– Transportøren gjorde en veldig god jobb. Han la ut alt på Facebook, og beskrev hele episoden der. ganske raskt fikk han tips fra publikum om hvor ATV-en kunne være, sier Åstrand.

Dermed tok Sund med seg broren og en kamerat og dro heim til mannen for å hente kjøretøyet, og i går ble Åstrand og eieren av ATV-en, Gøran Mikkelsen fra Brekkvasselv gjenforent med kjøretøyet.

– Jeg er glad for at den ble funnet, ellers hadde jeg nok tapt mye penger, sier Mikkelsen.

Frekkhetens nådegave

I går var både Åstrand og Mikkelsen på Grong lensmannskontor for å anmelde trondheims-mannen for svindelforsøk.

– Det viste seg at dette er en fyr politiet kjenner svært godt til. Jeg blir stum over hvor frekke folk kan være. Dette viser bare at vi ikke kan stole på noen som helst lenger, sier Åstrand.