Kona til antatt drept IS-kriger fra Levanger bryter tausheten

27-åringens konvertittkone (28) har oppdatert sin Facebook-status med koranvers om martyrdøden. Mannen hennes ble trolig drept denne uka.

I et statusoppdatering på Facebook, gjort søndag formiddag, skriver kona  «Anse ikke dem som ble drept for Guds sak, som døde. Nei, de er levende hos Herren og mottar av Hans gaver». Hun siterer også to andre vers fra koranen, som peker på at man ikke skal frykte martyrdøden.  Foto: Faksimile

Nyheter

Fredag kom meldingen om at den etnisk norske levangermannen (27), som reiste til Syria med sin kone, skal ha blitt drept i et antatt bombeangrep. Andre kilder hevder han ble drept av skudd.

I et statusoppdatering på Facebook, gjort søndag formiddag, skriver kona  «Anse ikke dem som ble drept for Guds sak, som døde. Nei, de er levende hos Herren og mottar av Hans gaver». Hun siterer også to andre vers fra koranen, som peker på at man ikke skal frykte martyrdøden.

Muslimer Trønder-Avisa har vært i kontakt med forteller at de versene hun har sitert, er ikke hverdagskost når noen dør, men brukes når noen har død martyrdøden. Det er forbundet med en jihadistisk død, sier en korankjenner.


27-åring antatt drept i Syria:

Derfor varslet han PST om 27-åringen

Denne mannen kontaktet PST etter at han over tid hadde sett hvordan Levangermannen (27) ble radikalisert.

 

– Fikk beskjed fra kona

Siden nyheten om mannens antatte dødsfall kom fredag, har Trønder-Avisa forsøkt å få konstatert at det faktisk har skjedd. Det var TV2 som først fortalt at familien i Norge har fått melding om at mannen (27) er drept i Syria. Trønder-Avisa har senere fått de samme opplysningene fra en anonymisert kilde, som har god kjennskap til mannens familie.

– Hele familien hans fikk beskjeden fra kona. Det er litt usikkert om hvordan han ble drept da IS sannsynligvis har gitt henne instruksjoner.

– Hvordan kan du vite sikkert at han er død?

– Jeg vet at familien har hatt kontakt med ham gjennom sosiale medier i den perioden han har vært utenlands. Nå er det helt stille. Han fulgte med på norske nettaviser for å oppdatere seg, men nå er det helt stille - i tillegg til at kona har varslet fra. Hadde han vært i live, hadde han kontaktet familien sin disse dagene, fortalte kilden lørdag kveld.

Kan ikke bekrefte

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST fortalte til Trønder-Avisa lørdag at de ikke kan bekrefte eller avkrefte opplysningene om mannens dødsfall i Syria.

– Norske myndigheter har svært begrensede muligheter til å verifisere slike opplysninger da det er en krigssituasjon i landet, sa han da.

Trønder-Avisa har vært i kontakt med familiene til både 27-åringen og kona. Ingen av dem kan verken avkrefte eller bekrefte opplysningene Morens samboer sier til Trønder-Avisa at de har ingen verifiserbare opplysninger om at sønnens død medfører riktighet.

På direkte spørsmål om han og moren har hørt om ryktet om dødsfallet svarer mannen slik:

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sa han da.


Levangermann skal være drept i Syria

Familien i Norge har fått melding om at mannen (27) er drept i Syria.

Relaterte saker:

27-åring drept i Syria:

Derfor varslet han PST om 27-åringen

Denne mannen kontaktet PST etter at han over tid hadde sett hvordan Levangermannen (27) ble radikalisert.

Mannen (28) skal ha blitt drept i Syria - ingen har hørt fra kona

VG/Trønder-Avisa: Kona (28) skal ha overtalt Levanger-mannen (27) om å reise til Syria i fjor høst. Nå skal han være drept, mens ingen har hørt fra kona.

Levangermann skal være drept i Syria

Familien i Norge har fått melding om at mannen (27) er drept i Syria.