Har 12.000 følgere på YouTube

Truls Valsgård lager TV på gutterommet. Sammen med andre norske «youtubere» utfordrer han nå de etablerte TV-stasjonene.

Får klikk: Truls Valsgård lager talkshows, musikkvideoer, og spiller dataspill. Det har i løpet av et drøyt år gitt han over 12.000 abonnenter og 1,3 millioner videovisninger.  Foto: Bjorn Erik Ovrelid

Nyheter

Valsgård er en del av noe som heter «Nordic screens». Det er et youtube-nettverk, laget av flere tidligere TV2-topper. Til sammen har de over 270 millioner visninger av sine videoer, og seerne, er ungdom som både aviser og TV-kanalene ønsker å nå ut til.

Tirsdag var Valsgård på HiNTs mediekonferanse for å snakke om youtube-nettverket. Selv har hans videoer blitt sett over 1,3 millioner ganger i løpet av et drøyt år.

Har som mål å underholde

– Målet mitt er egentlig bare å underholde. På YouTube koster det ikke noe som helst å nå ut til folk. Det er bare å lage noe. Lager man noe morsomt, er det gjerne slik at flere vil se på, sier Valsgård.

I starten erkjenner Valsgård at det ikke er spesielt lønnsomt å legge ut videoer på en gratis nettkanal, men nå som han har over 12.000 abonnenter, er saken en annen.

– Nettverket som jeg er en del av tar 20 til 30 prosent av annonseinntektene. Samtidig får vi som er knyttet til nettverket bistand og veiledning fra folk med lang erfaring fra TV-bransjen, sier han.

Film om påsketur

Nettverket fungerer også som nettverk, altså at de ulike brukerne kommer i kontakt med hverandre, og dukker ofte opp på hverandres kanaler.

– Vi har også gjort en påsketur, hvor 8 youtubere dro på ei hytte. Det var totalt fire kamerateam der for å dekke det hele. Det ble en slags kombinasjon mellom Paradise hotell, Farmen og Åndenes makt, sier Valsgård.


 

Valsgård tror bare flere og flere vil følge med på YouTube, framfor TV-kanalenes egne løsninger. Slik kan de snu opp ned på hierarkiet, mener han.

– Fordelen er at du slipper å jobbe nederst i et stort apparat. Her er det fritt fram å lage det man vil, å legge det ut. Det er mulig å livnære seg en av slik hobby, hvis man gjør det bra nok, sier han.