Nye eiere inn i Naviaq i Snåsa

Bedriften har hentet inn kapital og fått med nye eiere på laget for å levere IKT-løsninger basert på velprøvd teknologi til oppdrettsnæringen.

Fra venstre: Per Anton Løfsnæs (investor i Tidligfasefondet), Bernt Furre (investor i Tidligfasefondet), Håkon Aglen Fredriksen (styremedlem i Tidligfasefondet), Roald Dolmen (investor i Tidligfasefondet), Stig Ørnvall (investor i Tidligfasefondet), Hermod Fledsberg (investor og styreleder i Tidligfasefondet), Arne T. Haug (banksjef i Sparebank1 SMN, som er investor i Tidligfasefondet), Håvard Belbo (daglig leder i Tidligfasefondet og i Kunnskapsparken Nord-Trøndelag, som er investor i Tidligfasefondet), Jan Ivar Sandnes (investor i Tidligfasefondet og daglig leder i Naviaq), Knut Mørkved (investor i Tidligfasefondet), Harry Bøe (investor i Tidligfasefondet), Kjetil Mørkved (styremedlem i Tidligfasefondet), Kirsten Haugum (styremedlem i Tidligfasefondet på vegne av investor Nord-Trøndelag Fylkeskommune), Ove Løfsnæs (investor i Tidligfasefondet) og Per Anders Folladal (styremedlem i Tidligfasefondet på vegne av investor Proneo) 

Nyheter

Ove Løfsnæs går inn i Naviaq gjennom Fanøyskjæret Holding AS med 1 million kroner. Norsk Navigasjon Holding AS øker selv sitt engasjement i Naviaq med samme beløp. Videre har Tidligfasefondet i Nord Trøndelag besluttet å investere 400.000 kroner i Naviaq.

– Vi ønsker de nye eierne velkommen, og er svært tilfreds med deres tiltro til selskapet, sier daglig leder Jan Ivar Sandnes i en pressemelding.

Interessant forretningskonsept

Ove Løfsnæs er daglig leder i AQS AS i Flatanger, som leverer servicetjenester til havbruksnæringa. Han beskriver Naviaq som et interessant forretningskonsept.

– Mye av det vi har jobbet med av systemer og systematikk, får vi nå tatt i bruk gjennom samarbeidet med Naviaq, sier Ove Løfsnæs i pressemeldingen.

Han tror hans erfaring fra service og oppdrett kan komme til nytte og har stor tro på Naviaq sitt konsept om å knytte sammen moderne dataverktøy med moderne arbeidsformer.

– God match

Jan Ivar Sandnes er glad for å ha fått Ove Løfsnæs med som eier, samtidig som AQS allerede er samarbeidsparter og kunde.

– Matchen mellom disse to aktørene og Norsk Navigasjon som teknologileverandør, er svært god, sier Sandnes.

Investerer i «spin-out»

Daglig leder Håvard Belbo i Tidligfasefondet gleder seg over fondets siste investering.

– Det å investere i en «spin-out», er veldig spennende. Det er særlig interessant at en igjennom Naviaq har mulighet for ny anvendelse av en velutprøvd teknologi ved å ta den over i oppdrettsbransjen, sier Belbo i den samme pressemeldingen.

Naviaq er Tidligfasefondets andre investering kort tid etter at fondet investerte i AssiTeck AS. Adm. direktør i Norsk Fisketransport Harry Bøe er medeier i Tidligfasefondet og synes dette er en spennende investering og mener Naviaq må peise på da det er et stort potensial rundt oppdrettsnæringa.

Styret

Hermod Fledsberg er ny styreleder. Fledsberg har bred erfaring som styreleder for selskaper i ulike bransjer og generell erfaring fra styrearbeid i både nystartede og etablerte bedrifter. Han sitter i styret som representant for Tidligfasefondet. De øvrige i styret er Ove Løfsnæs og Jan Ivar Sandnes.