Trener fengslet for overgrep mot jente (14)

En mann i 40-årene fra Innherred ble fredag ettermiddag fengslet i to uker for seksuelle overgrep mot en 14 år gammel jente som han har et trenerforhold til.
Nyheter

Mannen ble pågrepet torsdag, og siktet for de seksuelle overgrepene mot jenta.  Det skal ha vært nettverket rundt jenta som slo alarm - og som førte til at politiet gikk til en pågripelse.

Leder Kjetil Ravlo i Felles Etterforskningsseksjon i Nord-Trøndelag politidistrikt sier at mannen har erkjent de faktiske forhold i siktelsen.

– Retten er enig med oss i at det er fare for bevisforspillelse, sier Ravlo.

Siktet etter §193

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 193, for å ha utnyttet sitt tillitsforhold som trener, og etter paragraf 196 for seksuell omgang med barn under 16 år.

På tross av erkjennelsen valgte politiet å begjære mannen fengslet.

– Det er tidlig i etterforskningen, og vi har flere etterforskningsskritt vi ønsker å gjøre, sier Ravlo til Trønder-Avisa.

Mannen anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten på stedet, men avgjørelsen vil ikke bli behandlet før over helgen.

Beslaglagt telefon og datautstyr

Politiet har gjort flere beslag - blant annet av mannens telefon og datautstyr - og Ravlo sier at beslagene nå vil bli gjennomgått.

–Slik denne saken er vil det være naturlig å undersøke om det er flere fornærmede. Det er blant annet derfor vi mener det er fare for bevisforspillelse, sier Ravlo.

Relaterte saker:

Adressa: Trener skal ha forgrepet seg på ung jente

En mann fra Innherred i 40-årene er siktet for ha hatt seksuell omgang med ei 14 år gammel jente. Mannen skal ha vært treneren til jenta.