– Regjeringens største luftslott

Osen-ordfører Jørn Nordmeland (V) slakter kommunereformen etter en uke full av konferanser om saken.

– Historien om solbergregjeringens største luftslott sliter med sviktende åndedrett, mener Osen-ordfører Jørn Nordmeland (V).  Foto: Sivert Rossing

Nyheter

Tirsdag inviterte Nordmeland politikere og byråkrater til konferanse om kommunereformen i sin egen hjembygd.

Temaet for hele konferansen var «hva er det vi ikke forstår?» - altså søkte han svar på hvorfor skal man egentlig slå sammen mange av Norges kommuner.

Ikke overbevist

Siden tirsdag har Nordmeland vært på reformkonferanse i Oslo onsdag og Steinkjer torsdag. Han er fortsatt ikke overbevist - heller motsatt.

– Historien om solbergregjeringens største luftslott sliter med sviktende ådedrett. Det er historien om hvor enkelt det er å skape myter om ting man ikke vet nok om, og om feilmedisinering, mener Osen-ordføreren.

Nordmeland mener en rekke av regjeringens argumenter for reformen ikke stemmer. Lille Osen har ikke mindre enn 6 lister, med til sammen nesten 100 navn, sier han om høstens valg, og mener dermed det ikke er noe i veien med lokaldemokratiet i kommunen.

Ikke tilpasset kompetanse

Ordføreren mener det heller ikke er noen selvfølge at fagmiljøene er bedre i store kommuner.

– Et eksempel på at kommunene har forskjellige behov kan være at kystkommunen Osen, gjennom sin satsing på marine næringer, har en marinbiolog i sin stab. En kjapp telefonrunde viser at ingen av de nærmeste byene, Namsos, Steinkjer eller Trondheim, har prioritert dette, men har tilpasset sin kompetanse etter sine behov, sier han.

Mens Nordmeland slakter reformen fra sin hjemkommune, holder partifellene i Venstre sitt landsmøte i Tromsø. Der velsignes regjeringens reform.