Fikk 100.000 fra Steinkjerstipendet

Jan Helge Svarva mottok lørdag 100.000 kroner fra Steinkjer Handverk- og Industriforeningens stiftelse.

Jan Helge Svarva viser fram Hardox-stålet til Asbjørn Dahlum.  Foto: Petter Berg Macedo

100.000 kroner: Jan Helge Svarva (midten) mottar «Steinkjerstipendet» og blomster fra Jon Arne Kjesbu (t.v.) og Asbjørn Dahlum.  Foto: Petter Berg Macedo

Nyheter

Steinkjerstipendet ble opprettet for 15 år siden, og blir delt ut til en innen håndverk- og industribedriften i Steinkjer. Pengene skal brukes til å videreutvikle kompetansen til en bedrift eller enkeltperson.

– Overrasket

Svarva er daglig leder for Steinkjer Mekaniske. Han har jobbet i bedriften fra starten for 20 år siden, og er nå daglig leder.

– Det kom overraskende på meg at jeg vant, det hadde jeg egentlig ingen store forhåpninger om da jeg sendte inn søknaden, forteller Svarva.

– Det var vel heller slik at vi hadde hørt om stipendet, og jeg tenkte at jeg like gjerne kunne legge inn en søknad.

Skal lære om Hardox

Pengene skal Jan Helge Svarva bruke på å lære mer om materialet Hardox.

– Det er så mange muligheter med dette stålet. Steinkjer Mekaniske er en av fire i Norge som er sertifisert til å bruke Hardox, og vi ønsker å utvide kunnskapen vår om dette materialet, sier Svarva.

Formann i stiftelsen Steinkjer Handverk- og Industriforeningens, Jon Arne Kjesbu, forteller at det var flere søkere en tidligere som ønsket det ærefulle stipendet.

– Vi har stor tro på stålet, og med den riktige kompetansen kan dette bli en viktig brikke framover, forteller Svarva.

Flere søkere

Formann i stiftelsen Steinkjer Handverk- og Industriforeningens, Jon Arne Kjesbu, forteller at det var flere søkere en tidligere som ønsket det ærefulle stipendet.

– Det var en solid økning i søknadene fra tidligere årene. I år hadde vi rundt ti søkere – alle var kvalifisert til å få prisen, men vi tror dette prosjektet er mest lovende, sa Jon Arne Kjesbu.