Stadig flere forsikrer katten sin

Blir hunden eller katten syk, kan behandling og medisinutgifter koste titusenvis av kroner.

126.000 hunder og katter er forsikret, ifølge forsikringsbransjen.  Foto: Frende forsikring

Nyheter

Hele 35 prosent av norske husholdninger har katt, mens 37 prosent av norske husholdninger har hund, viser nye tall fra analyseselskapet Euromonitor. Til sammen er det over halvannen million kjæledyr her i landet, og 126.000 hunder og katter er forsikret, ifølge forsikringsbransjen.

– På få år har andelen forsikrede katter økt med 80 prosent hos oss, mens antall hunder med forsikring har økt med over 20 prosent, forteller kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende Forsikring i en pressemelding.

Bruker stadig mer

– Vi ser at eierne bruker stadig mer på kjæledyrene sine, både på fôr og stell, så det overrasker ikke at de er opptatt av å forsikre noe av det kjæreste de har, sier administrerende direktør Morten Baastad i DKSH og Premium Pet Products Norge. Beregningene Euromonitor har gjort for dem viser at nordmenn har 765.000 katter, 462.000 hunder og 350.000 andre typer kjæledyr som gnagere og fugler.

Hvilke tilstander hos kjæledyrene eierne melder til forsikringsselskapet varierer.

– Det er en stor variasjon i hvilke plager dyrene behandles for, men vi ser blant annet en høy frekvens av behandlingsbehov for øyne og ører, forteller Slettemoen i Frende.

Høye utgifter

Når du vil forsikre hund eller katt, er det viktig å sjekke at også medisiner er dekket av forsikringen, ikke bare selve behandlingen hos veterinæren.

– Omkostningene knyttet til både veterinærutgifter og medisinutgifter er økende, og det er nok medvirkende til at stadig flere velger å forsikre dyrene sine, sier Slettemoen i Frende. Gjennomsnittsutbetalingen for hver skade har økt rundt 10 prosent de siste årene.

– I gjennomsnitt utbetales nå rundt 6000 kroner per rapporterte skade, men enkelte sykdomsforløp er svært dyre, og koster titusenvis av kroner, sier Slettemoen. Også reiseforsikringen kan dekke veterinærutgifter inntil 1000 kroner for kjæledyr som er med på reise i hele verden utenfor Norden, om du har dyrene med på tur.