Kongen ute av «Spelet om Heilag Olav»

Årets konge i Spelet om Heilag Olav, Pål Sverre Hagen, falt av hesten og brakk armen under nattens prøve.

Pål Sverre Hagen (i midten), falt av hesten under gårdagens prøve og har pådratt seg et brudd i høyre arm.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Pål Christian Eggen går inn i rollen som konge på kort varsel.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Nyheter

– Han falt av hesten. Det var ikke snakk om stor fart, men han tok seg for på en slik måte at han fikk et brudd i den høyre armen, sier Turid Hofstad, direktør ved Stiklerstad Nasjonale Kultursenter til Trønder-Avisa.

Det betyr at stjerneskuespilleren ikke kan spille rollen som konge under årets spel.

– Vi synes det er veldig synd, for Pål Sverre ville vært en svært god konge. Men dette er uhell som kan skje alle, og som det alltid er muligheter for i teateret, sier Hofstad.

Uhellet skal ha skjedd under en prøve natt til søndag, og Hagen ble sendt til sykehus for sjekk. Årsaken til ulykken skal ha vært kommunikasjonssvikt mellom hest og rytter. Hagen var ikledd både hjelm, sikkerhetsvest og egnet fottøy under ridningen.

Arvtaker klar

Til tross for det korte tidsrommet sier Hofstad at det allerede nå er klart hvem som tar over rollen for Hagen. Fjorårets konge, Pål Christian Eggen, går inn som erstatter på svært kort varsel.

– Vi har fått inn en arvtaker utrolig fort, og han kan få til jobben, sier Hofstad til Trønder-Avisa.

Eggen kommer inn som erstatter fra og med tirsdag, noe direktøren tror vil gå uten store problemer.

– Det blir forestilling som planlagt, og Eggen får tid til å gjøre seg klar. Det er en stor fordel at han kjenner til systemet og spillet, sier hun.

– Utrolig leit

Arvtaker Eggen sier det er utrolig leit at Hagen ikke kan fortsette, men at uhell kan skje alle.

– Jeg er glad for å kunne stille opp for Stiklestad og for Pål Sverre. Jeg ser også fram til å møte spelfolka igjen. Nå behøver vi all fokus på å jobbe videre, sier han.

Hofstad sier hun til tross for armbruddet er glad for at skadeomfanget fra fallet ikke ble større.

– Nå har vi fokus på at skaden blir håndtert på sykehuset. Han er en utrolig profesjonell fyr, men slike ting kan alltid skje, sier hun.