Stein Erik Hagen: – Dette kan påføre mitt renommé tap på millioner

Stein Erik Hagen raser mot Rørvik båtforening og Trønder-Avisa, og hevder historien om regningen i Rørvik har flere feil.

Mener det er feil: Stein Erik Hagen raser mot Rørvik båtforening og Trønder-Avisa, og hevder historien om regningen i Rørvik har flere feil. 

Nyheter

– Jeg syns veldig lite om at dere gjør dette uten å ta kontakt med meg, og uten å sjekke fakta, sier Stein Erik Hagen til Trønder-Avisa på telefon fra New York.

Trønder-Avisa forsøkte imidlertid å få kontakt med Hagen, men ble avvist av Nils Kloumann Selte, som er administrerende direktør i 13 av Hagens selskaper og den eneste avisa fikk fatt i onsdag ettermiddag. På direkte spørsmål om han kunne bistå med å opprette kontakt, svarte Selte at «Nei, det har jeg ingen mulighet til å hjelpe til med».

Torsdag fortalte Trønder-Avisa historien om en ubetalt regning på 800 kroner fra Rørvik Havn som Hagen angivelig skulle ha stukket ifra. Episoden skjedde ifølge Rørvik båtforening tidligere i juli,  da båten «Centaurus» la til gjestekaia i havna i Rørvik.

15-20 minutter

Historien har flere feil, sier Hagen. Han sier det stemmer at han kom til Rørvik i fly, og ble kjørt i drosje til havna, før båten tok han videre nordover. Men den profilerte milliardæren sier han kun var i båten i 15-20 minutter mens den lå til kai, ikke i et drøyt døgn, slik kasserer Mariann Kongensøy i båtforeningen hevder.

– Det er reinspikka løgn, sier Hagen.

LES OGSÅ: Båtforeningen om Hagen-saken: Beklager

Det er dessuten ikke han som båteier som er ansvarlig for å betale havneleie, men kapteinen.

Ikke båtfører

– Kjører man en bil for fort, er det ikke bileieren som er ansvarlig. Det er ikke jeg som er fører av båten. Det må man ha sertifikat for, og det har jeg ikke , sier Hagen.

– Og jeg har fått opplyst at avgift er betalt. Hun kunne godt kontaktet kapteinen eller meg, før hun hengte meg ut i avisen, sier Hagen.

Han avviser også at det var en gruppe mennesker - men sier det var to mann om bord.

– Ondskapsfullt

Både havnekassereren og Trønder-Avisa får gjennomgå av Hagen. Han beskriver det som ondskapsfullt å komme med det han sier er grunnløse påstander.

– Hva hennes motiv for dette er, vet jeg ikke, men det er iallfall ikke sant. Dette kan påføre mitt renommé tap på millioner. Det er meget stygt, og veldig dårlig journalistikk at man ikke undersøker bedre når man kommer med så grove beskyldninger.

Kontakt

Trønder-Avisa forsøkte å komme i kontakt med Hagen også i artikkelen i torsdagsavisa, men lyktes ikke.

Nils Kloumann Selte, som er administrerende direktør i 13 av Hagen sine selskaper, tok telefonen i onsdag kveld. Han kommenterte i den første artikkelen at det hele måtte skyldes en misforståelse.

– Dette er bare tull og det er fjollete å henge ut en person på denne måten på grunn av en misforståelse. Jeg vil hevde at det var nettopp det, sa Selte.

Relaterte saker:

Båtforeningen om Hagen-saken: Beklager

Båtforeningen i Rørvik sier nå de ikke kan bevise at båten lå lengre enn ett døgn.

Stein Erik Hagen la fra kai uten å betale noen få hundrelapper

I drøye tre døgn lå mangemilliardæren Stein Erik Hagens 70 fot lange yacht «Centaurus» til kai i Rørvik havn. Så forlot båteier Hagen gjestekaia, uten å gjøre opp for seg.