MDG om sjokkmålingen: – Mange som vil drikke kaffe med oss

Miljøpartiet De Grønne får to mandater i fylkestinget i Trønder-Avisas ferske meningsmåling. Det hadde aldri listetopp Tommy Reinås drømt om.

Kaprer fylket: Venstre kaprer ett ekstra mandat i Trønder-Avisas måling. Dermed er tredjekandidat Hans Martin Storø (t.v.) inne på fylkestinget. Tommy Reinås i Miljøpartiet De Grønne kaprer to helt nye mandater.  Foto: Sivert Rossing

Nyheter

– Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier drømt om at dette skulle være realistisk. Dette er helt enormt bra, sier Tommy Reinås (MDG) i mandagens papirutgave av Trønder-Avisa.

Reinås har til nå vurdert det som 50-50 at partiet kommer inn med ett mandat i fylkestinget. At en meningsmåling viser to er dermed en sjokkerende god nyhet for han og partiet.

Gjennombrudd

– Da har vi virkelig mulighet til å gjøre det grønne gjennombruddet i Nord-Trøndelag, sier han.

Det er May-Jorunn Barlien fra Levanger som er andrekandidat på partiets liste til fylkestingsvalget.

Miljøpartiet De Grønne får 4,9 prosent oppslutning i målingen.

– Det er nok mange som har lyst til å drikke en kopp kaffe med oss framover, ler Reinås.

Ikke bortkastet

Framgangen kan utløse enda flere stemmer, tror Reinås.

– Før har det kanskje vært en litt bortkastet stemme. Nå trenger ikke velgerne å tenke det lenger, fordi de vet stemmene gir uttelling, sier han.

Venstre får tre

Også Venstres Hans Martin Storø fra Nærøy. Han er partiets tredjekandidat på fylkestingslista – og er akkurat nå inne på fylkestinget.

– Målet vårt er å gjenerobre tredjemandatet. I 2007 var vi svært nær. I 1999 manglet vi 16 stemmer. Nå har vi i høyeste grad mulighet, sier Storø.

Taper stort

Arbeiderpartiet er den store taperen i målingen, som Sentio har gjort for Trønder-Avisa. Partiet får 38,7 prosent oppslutning - 8,7 prosentpoeng tilbake fra målingen i april. Fylkesrådsleder og listetopp Anne Marit Mevassvik (Ap) kan ikke utelukke at det skyldes saken om NTE-eierskapet, som fylkestinget behandlet i juni.

– Vår målsetting er å sørge for at NTE skaper verdier på vegne av nordtrønderen, som kommer nordtrønderen til gode, sier hun.

Mevassvik sier samtidig at den ferske meningsmålingen framstår dårligere enn den er, fordi resultatet det sammenlignes med fra april var så bra.

– Vi får et mandat mindre enn sist. Det er vi ikke fornøyde med.