Ny ordfører i Verran

Anders Lindstrøm (Ap) tar over ordførerkjedet fra Bjørn Skjelstad (Sp).

  Foto: Stian Manka

Nyheter

Anders Lindstrøm (44) blir ny ordfører i Verran. Det er klart etter at Arbeiderpartiet og Senterpartiet har inngått et samarbeid.

Lindstrøm tar over som ordfører for Bjørn Skjelstad i kommunestyretmøtet 29. oktober. Skjelstad har 14 år bak seg i ordførerstolen.

Ap hadde sterkest kort

Arbeiderpartiet ble største parti med 38,5 prosent av stemmene i Verran. Også Senterpartiet gjorde et godt valg, med 36,1 prosent av stemmene – en økning på nesten sju prosent fra siste valg.

Begge partiene fikk 7 mandater hver i kommunestyret. Venstre ble en joker med 3 mandater – og varslet snart at et samarbeid med Sp var uaktuelt.

Dermed kunne Ap gå inn i forhandlingene med de sterkeste kortene. Ap hadde samtaler både med Senterpartiet og Venstre. Sent torsdag kveld var en avtale med Sp i boks.

- Vi valgte å lytte til velgerne, og inngikk et samarbeid med Senterpartiet, sier leder Thorolf Antonsen i Arbeiderpartiet.

Setter pris på tilliten

De to partiene har kommet fram til en felles politisk plattform, og har nå 14 av 19 mandater i kommunestyret.

- Vi setter pris på den tilliten som Senterpartiet har vist oss. Nå får vi et styre med to partier som har tre fjerdedeler av stemmene i Verran. Jeg har god tro på at vi skal få dette til å fungere sammen, sier Verrans nye ordfører, Anders Lindstrøm til Trønder-Avisa.