Før i tia (1954)

Nyheter


Husmormesse

Steinkjer husmorlag har på søknad blitt tildelt arrangementet av landets husmormesse våren 1955. Husmormessa arrangeres hvert år og skifter mellom fylkene. Til neste år blir de altså Nord-Trøndelags tur. Messa er et storstilt arrangement med opplysning om mange felter omkring husmorens arbeid og om heimene.

Varmt i været

Det later til at den nordre delen av Nord-Trøndelag har hatt den høyeste temperaturen i hele Nord-Europa i disse dager. Det er målt temperaturer på 15 grader i skyggen flere steder i Namdalen og våronna er i full gang. Det er imidlertid ikke antydning til grønt ennå.

Mange trafikksyndere

Politijournalen domineres for tida av de mange trafikksyndere som er med på å gjøre trafikken utrygg. Et par syklister er bøtelagt for å ha hatt passasjer på bagasjebrettet, en bilist har fått bot for å ha kjørt bil uten baklys og signalhorn, en motorsyklist har drevet og kjørt uten førerkort og en kar i Lånke har kjørt bil som ikke var i forskriftsmessig stand.

Konfirmantkapper

Ved konfirmasjonen i Steinkjer søndag vil de nye konfirmantkappene som er innkjøpt bli tatt i bruk for første gang. Det er de såkalte Oslo-kappene som er valgt, og kappene er like for jenter og gutter. Trønder-Avisa, mai 1954