Før i tia (1954)

Nyheter


Aldrende hardhaus

En utenbygds 81-åring som drev rypejakt i traktene rundt Sul i Verdal viste seg å være en hardhaus, forteller Innherreds Folkeblad Verdalingen. En dag i forrige uke kom han på villske i fjellet og det ble satt i gang leting etter ham. Men på morgenkvisten kom han fram til folk. Han hadde sittet under ei gran om natta og var i fin form. Så snart han hadde fått mat, gikk han til fjells på jakt igjen.

Elgen til fjells

En kar fra Ogndal som var innom redaksjonen i går kunne fortelle at elgen dro oppover mot fjellet straks før jakten tok til. Elgjegerne i de nedre bygder har derfor vansker med å få skutt de dyra de har rett til, mens jegere i de øvre bygder kan velge og vrake i elgflokkene.

Folketannrøkt

I statsråd i går er godkjent Nord-Trøndelag fylkestings vedtak om å iverksette folketannrøkt i fylket. Etter planen vil fylket få 20 tannrøktdistrikter som skal betjenes av 26 distriktstannleger i full post og åtte i delvis post. Nord-Trøndelag blir dermed det fjerde fylke i landet som innfører folketannrøkt. Trønder-Avisa, oktober 1954