Overveldet og glad prisvinner

– Henne va jaggu bra. Henne hen ha æ'tj trudd nei, sa Pål Sverre Fikse Pedersen (23), etter å ha fått den nasjonale Frivilligprisen i går kveld.
Nyheter

– Prisvinneren har satt ungdomspolitikk høyt på dagsordenen. Han har et glødende engasjement innen ungdomsarbeid, rusforebygging og idrett, sa kultur og kirkeministeren da han delte ut frivillighetsprisen på FNs frivillighetsdag. Prisen ble delt ut i Froland kommune i Vest-Agder, som er hjemstedet til fjorårets vinner.

Engasjert ung mann

Hvert fylke har nominert en kandidat til frivillighetsprisen, og Pål Sverre Fikse Pedersen var kandidaten fra Nord-Trøndelag. Den nasjonale juryen gikk enstemmig inn for at prisen skulle gå til den unge verdalingen. Juryen la vekt på kandidatenes store engasjement og brede nedslagsfelt, og at han har markert seg på en forbilledlig måte i arbeidet for barn og ungdom. Juryen mener hans innsats i det regionale organisasjonsarbeidet har vært sterkt medvirkende til at fylkestinget i Nord-Trøndelag har ungdomspolitikk som et hovedsatsingsområde. Frivilligprisen skal ifølge formålsparagrafen gis til: "En initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn". Juryen mener Pål Sverre Fikse Pedersen på en svært god måte tilfredsstiller alle krav innen formålsparagrafen.

Visste ingenting

Selv om nøkkelpersoner i fylkeskommunen fikk beskjed om hvem vinneren var allerede i forrige uke, visste Fikse Pedersen selv ingen verdens ting før prisen ble utdelt i går kveld. – Da kulturministeren begynte å sitere fra den nordtrønderske juryens begrunnelse begynte jeg å svette på hendene. Da skjønte jeg at det måtte være meg han snakket om, sier en meget glad Pål Sverre Fikse Pedersen til Trønder-Avisa. – For meg er dette en bekreftelse på at det vi gjør i Nord-Trøndelag settes pris på. Jeg føler at jeg også tar imot prisen for det frivillige og store engasjementet i vårt fylke, sier prisvinneren. I går kveld var han også full av lovord om nordtrønderske politikere. - Uten deres vilje, hadde ikke dette vært mulig. De har synliggjort oss frivillige i alle planer. Og de har til og med våget å bevilge mye penger, sier han. Det håndfaste bevis på prisen er et stort og flott maleri fra en lokal kunstner.

Fremste talsperson

Det har vært kjent et par uker at Fikse Pedersen var fremmet som Nord-Trøndelags kandidat til den gjeve prisen. I den nordtrønderske juryens begrunnelse, står det blant annet at han "i dag er Nord-Trøndelags fremste talsperson" i arbeidet for barn og unge. - Hans innsats i det regionale organisasjonsarbeidet har vært sterkt medvirkende til at Fylkestinget i Nord-Trøndelag i denne perioden har ungdomspolitikk som et av sine to hovedsatsingsområder, heter det fra den nordtrønderske juryen. De viser også til at Fikse Pedersen er en av hovedpersonene bak utarbeidelsen av visjonen for fylkeskommunen, vedtatt av Fylkestinget i april 2004. - Pål Sverre har stor tillit i det etablerte samfunnslivet og er på mange områder en "døråpner" for ungdomspolitiske problemstillinger i forhold til private og offentlige aktører. Gjennom sitt engasjement og sin konstruktive holdning klarer han å engasjere og motivere både voksne, så vel politikere som byråkrater, og unge til positiv tenking og økt innsats, skriver de i nominasjonen.