StatoilHydro på frierføtter

STJØRDAL: 150 studenter fra 33 nasjoner har de siste dagene blitt matet med faglig påfyll og forsøkt rekruttert til å velge Statoil/Hydro som sin fremtidige arbeidsgiver.
Nyheter

Konkurransen om kvalifisert arbeidskraft innen olje- og gassektoren er knallhard. Når den nye organisasjonen har satt seg, har StatoilHydro prognoser som forteller at behovet for arbeidskraft ligger mellom 100 og 200 nyansettelser hver måned! I stedet for å reise rundt med pizza, øl og fargerike plansjer, valgte StatoilHydro å invitere studenter på master- og doktorgradsnivå fra 33 nasjoner til Trøndelag. For noen ga dette umiddelbar mersmak. – StatoilHydro viser at de tar miljøarbeid på alvor ved å implementere HMS som en naturlig del av driften. For meg som ønsker å jobbe innenfor HMS-sektoren, er konsernet attraktivt. Jeg kan godt tenke meg å arbeide for dem i fremtiden, sier Nur Pelin Binay.

Intervjuet

Den tyrkiske studenten, som studerer ved universitet i Delft i Nederland, valgte å la seg intervjue av StatoilHydro i går kveld, nettopp med tanke på en karriere innen konsernet. Hennes kollega fra India, Agnikka Das, var mer i tvil om fremtidig arbeidssted. – Jeg har akkurat begynt på doktorgradsstudiene, og vet ikke hvor jeg havner etter at jeg er ferdig om tre til fire år. Jeg kan godt tenke meg å jobbe for StatoilHydro noen måneder i forbindelse med doktorgradsstudiene, sier Das, som er student ved universitetet i Colorado. Begge mener oppholdet har vært nyttig, og ble inspirert av å lære om StatoilHydro og å møte likesinnede. – Vanligvis er olje- og gasskonferanser lagt opp for flere målgrupper, men denne tar utgangspunkt i hva studentene ønsker og har behov for. Det er positivt, sier de.

Dragkamp

Kampen om kompetansen vokser. Firmaene som makter å treffe målgruppen, vinner ofte også dragkampen om de beste. Derfor sendte StatoilHydro ut invitasjoner direkte til universitetene, og plukket etter hvert ut de mest interessante. Både USA, Canada, Australia, Indonesia, Algerie, Nigeria, Frankrike og Angola var representert. Oljegiganten spanderte reise og opphold, og de 150 studenter fra inn- og utland opplevde voldsom omsorg fra Statoil/Hydros side. Gjennom besøk og forelesninger i Trondheim og Stjørdal fikk ungdommene innblikk i konsernets arbeidsmetoder, miljø, forretningsdrift og perspektiver. Over 100 av dem valgte å la seg intervjue. – Vi har to mål med denne konferansen. Det ene er å profilere StatoilHydro, det andre er å rekruttere fremtidige arbeidere. Av den grunn benyttet vi anledningen til å intervjue de meste aktuelle, sier Jarle Padøy, som sammen med kollega Sjur Aasheim, sto bak gjennomføringen av konferansen.

Kompetansekartlegging

De to første dagene benyttet studentene på forskningssenteret i Trondheim, mens gårsdagen ble benyttet i Stjørdal hvor auditoriet ved Ole Vig videregående skole ble brukt til forelesninger. Om studentene syntes stoffet var spennende, var Padøy og de andre i konferanseledelsen minst like opptatt av å kartlegge hvilken kompetanse studentene har, og å finne ut om studentene anser StatoilHydro som en attraktiv arbeidsplass. – Studentene representerer 17 aktuelle disipliner som Statoil/Hydro har bruk for. I enkelte områder er behovene mer akutte enn andre. Vi håper rundt 50 av de 150 studentene vil søke seg til oss etter studiene, sier Padøy, som sammen med sine kolleger vil følge opp hver enkel student i tiden fremover.