Beskutt på egen plen

VUKU: Monica Mikalsen (39) fikk sitt livs sjokk da hun ble truffet av en luftgeværkule i sin egen hage ved 19.30-tiden mandag kveld.
Nyheter

Vuku-kvinnen oppholdt seg på plenen nedenfor verandaen, og var i ferd med å montere en vindskjerm da hun ble oppmerksom på en bil som kom kjørende østover på Rv. 757 mot Vuku. Avstanden fra vegen til boligen er 25-30 meter. Jeg hørte bare en svisjende lyd – akkurat som om noe fløy med stor hastighet gjennom lufta da bilen passerte. Jeg rakk å lytte etter lyden før det stakk til i høyre legg – og blodet fosset ut, sier en fortsatt oppskaket Mikalsen.

Tenkte sprettert

Helsearbeideren i Verdal kommune løp inn på badet for å forbinde såret – og rakk ikke å tenke mye på hva som hadde tilstøtt henne. – Jeg ringte ei venninne for å få henne til å kjøre meg til legevakta. Sjøl om jeg jobber i helsevesenet, er jeg ikke akkurat forberedt på skuddsår. Jeg jobber tross alt ikke i Midtøsten, sier hun lakonisk. Mikalsen ringte først legevakta, og deretter politiet. Her fikk hun gitt en nærmere beskrivelse av bilen. Hva trodde du hadde skjedd? – Jeg skjønte at jeg var truffet av et skudd, men ikke av ei kule – kanskje heller i retning av en sprettert. Det første jeg tenkte på var om jeg klarte å stoppe blødningen, men det gikk bra. Da forsvant noe av redselen.

"Du er skutt"

På legevakta ble hun sydd med fem sting. Legen fant også det flatklemte prosjektilet – to millimeter under hudet i leggen. Prosjektilet hadde gått inn på skrå – fem cm over ankelen. – Alvoret begynte å sige inn da legen utbrøt: "Du er i alle fall blitt skutt". Da gjør man seg sine tanker. Hva hadde skjedd om tantebarna mine hadde vært på besøk. Jeg må prise meg lykkelig at jeg ble truffet i leggen – og ikke andre steder på kroppen, sier Mikalsen. Dagen etter hendelsen er hun fortsatt rystet over hendelsen. – Veldig sjokkerende, og uten tvil det mest skremmende jeg har opplevd noen gang. Jeg tror fortsatt nesten ikke at det er sant. Sånt skjer jo bare i bøker og på film. I første omgang blir Mikalsen sykmeldt i to dager, og er satt på smertestillende tabletter. – Jeg regner med å bli satt ut av spill i enda et par uker.

– Må stoppes

39-åringen er lettet over at politiet var raske til å følge opp. – Jeg har oppfattet Vuku som en fredelig plass i de fem årene jeg har bodd her. Slik jeg ser det er hendelsen mer enn uskyldige guttestreker. Hadde det vært 12-13-åringer som hadde tatt pappas våpen – så kanskje, men det var tross alt personer i bilen på over 18 år. Det er en stor forskjell. Vuku-kvinnens største ønske er at politiet klarer å forhindre at lignende ting skjer igjen. – Det må settes en stopper for slik omgang med våpen – slik at flere unngår å bli skadet. Hva ville du sagt til gjerningsmannen? – Han må aldri mer få være i nærheten av våpen. Denne episoden viser at han tydeligvis ikke kan håndtere det, sier Monica Mikalsen.