Takker nei til gjenvalg

Susanne Bratli (Ap) vil gjerne fortsette som stortingsrepresentant, men takker likevel nei til renominasjon.
Nyheter

Susanne Bratli (Ap) har gitt nominasjonskomiteen til Nord-Trøndelag Arbeiderparti beskjed om at hun ikke ønsker til renominasjon til Stortinget.

– Ikke fordi jeg ikke har lyst til å fortsette som stortingsrepresentant, men fordi jeg ikke vil bli vararepresentant, skriver Bratli på sin blogg.

Mister ett stortingsmandat

Nord-Trøndelag mister ett stortingsmandag fra neste valg. Bratli er Ap sitt tredjemandat og det er lite som tyder på at mer en to fra Ap blir direktevalgt.

Alt tyder på at Gerd Janne Kristoffersen vil bli nominert som førstekandidat, mens Arild Stokkan-Grande tar den andre sikre plassen.

– Derfor ser jeg for meg at det fortsatt er tredjeplassen på Ap-lista som hadde vært aktuell for meg. Med ett mandat mindre, er dette mest sannsynlig en plass hvor man ender opp som vararepresentant, skriver Bratli.

Med bakgrunn i dette har Bratli kommet til den konklusjonen at hun takker nei til renominasjon.

Blir jobbsøker

Dermed tyder alt på at Bratli, som har jobbet med politikk på heltid siden 1996, må forberede seg på en tilværelse utenfor politikken.

– Jeg håper jeg får en jobb hvor jeg fortsatt kan bruke engasjementet mitt, men at jeg kan bo hjemme og ha et normalt familieliv, skriver Bratli.

Bratli er for tiden på ferie, og det har ikke lyktes Trønder-Avisa å få en kommentar.