Svindlet for nesten 60.000 kroner i Tyrkia

Steinkjer-kvinnens bankkort «forsvant» i minibanken. Før hun fikk sperret kortet var 58.000 kroner borte.
Nyheter

Sist mandag skulle Sylvia Hammer (60) fra Steinkjer ta ut penger i en minibank i bydelen Oba i Alanya i Tyrkia. Dette ble en opplevelse hun gjerne skulle vært foruten.

Ifølge Hammer forsvant kortet hennes inn i minibanken og noen kontanter kom heller ikke ut. Ganske samtidig dukket tre menn opp og spurte om hun trengte hjelp.

– Jeg fikk en ekkel følelse og ba de forsvinne. De var pågående og forstyrret meg mens de trykket på knappene. Men etter ei lita stund forsvant de, sier Hammer.

Fikk sperret kortet

Men den ekle følelsen var ikke borte. Mens hun sto ved minibanken ringte hun Sparebank 1 SMN, hvor hun har konto, for å få sperret kortet. Men så ble hun usikker på hvilket av to kredittkort som ble borte.

Har du vært utsatt for noe lignende? FORTELL DIN HISTORIE HER!

Hammer måtte derfor dra hjem til leiligheten hun disponerer, hvor hun hadde det andre kredittkortet. Det tok rundt en halvtime før hun på nytt ringte banken. Da var hun allerede svindlet for 58.000 kroner.

– Dette er helt forferdelig. Mennene har tydeligvis fått med seg kortet mens de forstyrret meg. Jeg kommer aldri til å bruke en minibank som står i gata mer, sier Hammer.

Godt kjent i området

Hun har anmeldt saken ved det lokale politikontoret og venter nå på å få tilbakeført pengene hun ble svindlet for fra sin bank.

Nå oppfordrer hun turister som skal til dette området om ikke å bruke minibanker som står i gata.

– Bruk heller minibankene på de store kjøpesentrene hvor det går vakter, sier Hammer.

Kjent metode

Sparebank 1 SMN bekrefter saken og at den nå er under behandling.

Informasjonsdirektør Hans Tronstad i Sparebank 1 SMN sier at svindelmetoden er en kjent problemstilling. Han ber folk som er ute å reiser om å være spesielt aktsomme når de ferdes i utlandet.

– Skjul PIN-koden, og takk høflig nei til velvillige hjelpere. Følges dette rådet skal kunden holdes skadesløs. Unntaket er hvis det har vært utvist betydelig uaktsomhet, sier Tronstad.