Storøvelse i Levanger avsluttet

Nødetatene fikk kjørt seg da alarmen gikk om at buss med 37 personer hadde rullet rundt.
Nyheter

Like etter kl. 07.00 onsdag morgen ble hjelpemannskaper kalt ut til en leteaksjon i Levanger. En lærer og fem elever som skulle komme fram til Rognbakken i Levanger kl. 04.00 hadde ikke dukket opp.

Flere døde

Det ble utover morgentimene mobilisert flere letemannskaper. Disse skulle fraktes ut til leteområdet i buss. Underveis havner bussen med 37 personer i grøfta. Mange skal være skadd og flere personer skal være omkommet i ulykken. Denne alarmen gikk kl. 09.00.

– Dette er en fullskalaøvelse vi kjører en gang i året. For mange av de involverte vil alarmen i dag oppfattes som reell, sier øvingsleder Stig Fredriksen.

Da redningspersonell kom til stedet viste det seg at tre personer var omkommet. Fire personer var hardt skadd, mens tre hadde middels store skader.

– Med unntak av de omkomne ble alle fraktet til Sykehuset Levanger, sier Fredriksen.

Kl. 11.50 var det kontroll på skadestedet og øvelsen i Torsbustaden ble avsluttet.

150 personer involvert

Alle nødetatene i fylket deltok i øvelsen sammen med Sykehuset Levanger, Helseforetaket, Levanger kommune og fylkesmannen.

Hoveddelen av øvelsen foregikk ved Torsbustaden.

Rundt 150 personer var involvert i storøvelsen.

– I det store og hele er vi godt fornøyd med øvelsen, men det er småting innenfor hver etat det går an å bli bedre på, sier Fredriksen etter en kort evaluering.

14. november skal etatene ha en større evaluering som ender i en rapport basert på øvelsen.

  Foto: Stig Kristiansen

  Foto: Stig Kristiansen

  Foto: Stig Kristiansen