Går sammen med Microplast AS

Industriverktøy AS Leksvik og Microplast AS Stjørdal fusjonerer og blir totalt 70 ansatte.

  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

Industriverktøy AS i Leksvik og Microplast AS i Stjørdal fusjonerer for å styrke egen konkurransekraft i en tøff plastbransje. Går planene i orden vil det nye selskapet få 70 ansatte.

Bakgrunnen for fusjonen er å gi kundene enda bedre service, oppfølging og ikke minst utvikling.  Dette skriver de to selskapene i en pressemelding onsdag.

Betinger endelig godkjennelse

Det presiseres at fusjonsplanene er betinget av endelig godkjennelse i eierselskapene hos IV og MP.

Det nye selskapet planlegger å konsentrere hoveddelen av plaststøpingen i Stjørdal mens produksjon av verktøy samt maskinering vil bli lokalisert i Leksvik. Microplast AS beholder sitt organisasjonsnummer, men skifter navn til IV Microplast AS.

IV Microplast AS vil etter en gjennomført fusjon være ett av de ledende selskap innen plaststøping i Norge, noe som har betydning for så vel konkurransekraft som trygging av arbeidsplasser.

70 ansatte

Microplast AS har 40 års erfaring innen sprøytestøping, 30 ansatte og hadde i 2011 driftsinntekter på 41 millioner kroner.

Industriverktøy AS har 40 ansatte og er en del av IV Group AS, som i 2011 hadde driftsinntekter på 187 millioner kroner som konsern.

IV Group har hovedkontor i Sverige, og datterbedrifter i Norge og Kina.