Knut Ivar på tur opp

Lørdag er det klart for den tredje utgaven av Oftenåsen Opp. Knut Ivar Brekk har tatt utfordringen fra kompisene på alvor, og starter i mosjonsklasse med tid.

Knut Ivar Brekk skal delta i Oftenåsen Opp. Leder for arrangementet, Mari Ann Landsem Melhus, er imponert over Knut Ivars pågangsmot. 

Nyheter

Lørdag formiddag starter Oftenåsen Opp fra torget på Steinkjer. Den aller første som meldte seg på årets løp var Knut Ivar Brekk fra Steinkjer.

- Jeg var egentlig ikke så gira på dette styret med Oftenåsen, men jeg var fast bestemt på å komme meg opp på toppen da HAT spilte under Steinkjerfestivalen. Det ble dessverre bare med planene. Jeg kom meg rett og slett ikke opp – formen var for dårlig, sier Brekk.

Tankevekker

Knut Ivar Brekk forteller at konsertfiaskoen ble en tankevekker, og  var sparket i leggen som gjorde at han skjønte at noe måtte gjøre noe med formen.

– Jeg tok med meg sønnen og gikk opp helga etter Steinkjerfestivalen. Vi brukte lang tid, men jeg kom meg opp, og sendte et bilde til kona når vi kom til toppen. Hun trodde jeg hadde manipulert bildet, ler Brekk.

Han forteller stolt at han har vært oppe på toppen hele ti ganger siden det ble bom stopp i konsert-forsøket. Nå har han i tillegg blitt utfordret av kompisene til å melde seg på Oftenåsen Opp med tidtaking.

– Ja, nå er jeg i siget! Jeg har litt trøbbel med kneet, men ikke verre enn at kompisene som utfordret meg skal få mer enn nok med å henge på, humrer Brekk.

Digger innstillingen

Leder for Oftenåsen Opp, Mari Ann Landsem Melhus sier at hun digger innstillingen til Brekk.

– Det er akkurat slik skal det være. Det holder i massevis å konkurrere med seg selv. Når det gjelder Knut Ivar så har han i tillegg skjønt at han måtte endre på vanene sine, og ut og røre på seg. Det har han klart med glans og jeg er skikkelig imponert, sier Melhus, og legger til at Oftenåsen Opp skal være et arrangement hvor alle kan delta og utfordre sin egen form.

I fjor deltok cirka 600 hundre på Oftenåsen Opp, og ifølge Melhus er det ingen grunn til å tro at det blir mindre deltakelse i år.

– Vi har allerede over 100 forhåndspåmeldte. De aller fleste melder seg på selve arrangementsdagen, så hvis alt klaffer så tror jeg vi kan nærme oss 1000 deltakere i år, sier Melhus.