Tre til sykehus med alkoholforgiftning

Natt til søndag ble tre unge Nord-Trøndere sendt til Sykehuset Levanger med alvorlig alkoholforgiftning.
Nyheter

Tre ungdommer, en 14-årig gutt fra Inderøy, en 17-årig jente fra Levanger og en 16 år gammel jente fra Skogn, ble natt til søndag lagt inn på Levanger sykehus med alvorlig alkoholforgiftning.

Gutten på 14 år ligger i respirator og er lagt i kunstig koma slik at kroppen får hvilt nok til å bli frisk fort. Den 17 år gamle jenta er ifølge adressa.no utskrevet søndag kveld.

I en Facebook-melding skriver familien at det etter forholdene går bra med den 14 år gamle gutten og at de takker de som var til stede for å hjelpe ham. Den siste jenta er det ikke kjent tilstand på.

- Tragisk

De tre ungdommene fra Innherredsområdet ble sendt til sykehuset levanger med alvorlig alkoholforgiftning. Lenge fryktet man at det var giftig sprit som var i omløp.

– Det er bekymringsfullt. En av dem holdt faktisk på å stryke med. Det var så ille at politiet måtte kjøre ambulansen så begge de ambulanseansatte kunne behandle pasienten, sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Søndag kveld sier politiet at dette var to av cirka tyve meldinger om fyll i fylket natt til søndag.

-  Dette er to av cirka tyve meldinger som går på fyll denne natten. Det tragiske er at det er barn involvert, sier Dag Hjulstad for politiet.

Etterforskes

Politiet ser svært alvorlig på saken, og vil etterforske den videre, selv om det trolig ikke dreier seg om forgiftet sprit.

– Fellesnevneren for de tre personene var at alle hadde fått i seg vodka. Det kan derfor være grunn til å tro at det er noe farlig og giftig sprit i omløp, mente Evensen søndag morgen.

Alle de tre ungdommene er under 18 år, og det er derfor grunn til å tro at de ikke har kjøpt spriten over disk. Politiet oppfordrer alle til å være forsiktige med sprit de ikke kjenner opprinnelsen til.

– Det er kjempeskummelt, sier Evensen.

Ikke samme væske

Etter påbegynnende etterforskning søndag begynte noen av brikkene falt på plass.

– Vi har fått delvis klarhet i to av sakene. Det er tydeligvis ikke snakk om samme type væske i de tre sakene, dermed landet fryktnivået vårt litt. Det stemmer også med inntrykket sykehuset har gjort at det ikke er noen tilsatte giftstoffer i spriten.

- Vi har så langt ingen holdepunkter for at pasientene har fått i seg giftig sprit. Det innebærer at vi per nå ser på det som ordinær behandling hvor vi ikke offentliggjør tilstand for enkeltpasienter, sier informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Trond G. Skillingstad, til VG.

Saken vil bli fulgt opp videre, da det fremdeles er mange spørsmål politiet ikke helt har klarhet i.

– Vi anser dette som en svært alvorlig sak. Det er snakk om tre forskjellige forhold fra tre forskjellige fester, men vi kan likevel ikke utelukke en sammenheng, sier Evensen.

17-åringen og 14-åringen skal etter hva politiet har funnet ut så langt ha drukket sprit opprinnelig kjøpt på vinmonopolet.