Felte rekordelg på første jaktdag

Jaktlag i Namdalseid skjøt elgokse på 14 spir og 344 kilo.

  Foto: Jan Sæther

  Foto: Jan Sæther

Nyheter

Jaktlaget Holstad fikk en drømmestart på elgjakta da de felte en rekordelg på 344 kilo bare en drøy time etter at de gikk på post første jaktdag.

Trodde ikke vekta

Jaktleder Jørgen Sæther sier de skjønte elgen var svær og tippet at den var drøyt 280 kilo. Dermed var overraskelsen stor da vekta viste 344 kilo.

– Vi trodde ikke det vi så. Elgen ble veid flere ganger og vi prøvde også flere forskjellige vekter. Men til slutt innså vi at det var en rekordelg som var felt, sier Sæther.


Har skrevet 14 bøker om villmarken

– Jeg vokste opp med fortellere, sier John Sivert Opdahl. Nå skal han dele noen av sine egne historier med Trønder-Avisas lesere.


Han har snakket med flere av jegerne som har drevet elgjakt i en mannsalde. Ingen av dem kan minnes at noen så stor elg har vært felt i Namdalseid. Den tidligere rekorden til jaktlaget var 290 kilo.

Fire dyr første jaktdag

Første jaktdag ble ikke mindre vellykket av at jaktlaget felte tre dyr til før de ga seg.

– Det ble en minnerik dag, ikke minst for to av jegerne som var med for første gang. Begge fikk de felt hvert sitt dyr, sier Sæther.

Rekordelgen ble felt av Tor Kristian Roel fra et skyttertårn, og ifølge Sæther felt med ett skudd og gikk i bakken etter få skritt.

Jaktlaget Holstad jakter fra Korsen og mot sentrum på østsiden av fylkesvegen. De har så langt skutt fire av fem dyr.