Torun og Kent Olav er helt sjef

Norges yngste avisredaktør Torun Støbakk og sushigründer Kent Olav Ferstad er blant 20 nominerte til prisen Helt Sjef.
Nyheter

Helt Sjef er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. I løpet av konkurranseperioden har nesten 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert, og av disse er 20 håndplukket til å konkurrere om prisen. To av de utvalgte kommer fra Nord-Trøndelag.

Norges yngste redaktør

Torun Støbakk (19) bor i Snåsa, og er Norges yngste avisredaktør. Torun startet som journalist i regionavisa Trønder-Avisa som fjortenåring.

– Torun er et godt eksempel på nyskapende og arbeidsom ungdom med sterke lederevner, sier Shazad Rana, juryformann i Helt Sjef og teknologidirektør i Microsoft Norge i en pressemelding.

Sushigründer

Blant finalistene finner vi dessuten Kent Olav Ferstad (25). Han har etablert en rekke bedrifter innenfor reklame, foto, beauty og netthandel. Hans siste tilskudd er Steinkjers første sushirestaurant.

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. Juryen består av bl.a. Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, daglig leder i JobbUnder18 Karolina Kvilhaug,  og rapperen Kaveh.

– Vi har vurdert hundrevis av unge som alle brenner for noe, engasjerer seg og viser initiativ utover det vanlige. Kent Olav og de andre finalekandidatene viser hva som egentlig bor i norsk ungdom, sier Kvilhaug.

Her kan du stemme på din favoritt til prisen.