Torun (19) kan bli «Helt sjef»

Norges yngste avisredaktør er blant de ti beste i kampen om å vinne landsdekkende inspirasjonspris.
Nyheter

Torun Støbakk er Norges yngste avisredaktør, og  en av to nordtrøndere som er med i avstemningen om å bli «Helt sjef». Tirsdag kveld ligger hun på ti-på-topplisten blant de tjue nominerte, etter at leserne i flere dager har stemt fram sine kandidater.

Her kan du stemme på din favoritt til prisen i konkurransen går frem til og med 31. oktober.

Norges yngste redaktør

Torun  bor i Snåsa hvor hun jobber som avisredaktør i Snåsningen. Hun startet som journalist i regionavisa Trønder-Avisa  bare 14 år gammel.

– Torun er et godt eksempel på nyskapende og arbeidsom ungdom med sterke lederevner, sier Shazad Rana,  juryformann i Helt Sjef og teknologidirektør i Microsoft Norge i en pressemelding.

Selv tar hovedpersonen avstemningen med stor ro, og sier at hun ikke har fulgt med så mye på konkurransen.

– Men jeg har fått med meg at det er mange gode kandidater, og det hadde selvsagt vært kult å vinne selv om jeg ikke forventer å gå av med seieren, sier Støbakk til Trønder-Avisa.

Vinneren av Helt Sjef får 10.000 kroner, en inspirasjonstur til Stockholm, samt et års oppfølging med den anerkjente ledercoachen Alf Inge Stiansen.

– Å få en karrierecoach på besøk hadde vært spennende. Kanskje han også kunnet hjulpet meg å skrive noen notiser i Snåsningen, sier en stresset Støbak som er innspurten med onsdagsutgaven av avisa.

Sushigründer

Blant finalistene finner vi også Kent Olav Ferstad (25). Han ligger tirsdag kveld noe dårligere plassert med én prosent av stemmene.

Ferstad har etablert en rekke bedrifter innenfor reklame, foto, beauty og netthandel. Hans siste tilskudd er Steinkjers første sushirestaurant.

De 10 kandidatene som får flest stemmer blir vurdert av en fagjury, som til slutt kårer en vinner. Juryen består av bl.a. Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm, daglig leder i JobbUnder18 Karolina Kvilhaug,  og rapperen Kaveh.

– Vi har vurdert hundrevis av unge som alle brenner for noe, engasjerer seg og viser initiativ utover det vanlige. Kent Olav og de andre finalekandidatene viser hva som egentlig bor i norsk ungdom, sier Kvilhaug.

Inspirasjonspris

Helt Sjef er en arbeidslivs- og inspirasjonspris som deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

I løpet av konkurranseperioden har nesten 400 ungdommer fra hele Norge blitt nominert, og av disse er 20 håndplukket til å konkurrere om prisen.

Vinneren kåres på Ledernes høstkonferanse i Oslo, 14. november.