Stjal toalett

– Nå må vi låse toalettrommet, sier kirkeleder etter at toalettet ble stjålet fra Fines kirke i Verran.

BORTE: Handikaptoalettet ved Fines kirke er borte.   Foto: Foto: Kirkebyggdatabasen, kirkesok.no

Nyheter

Kirkevergen i Verrabotn var innom kirkehuset fredag. I et hus ved siden av den gamle trekirka fra 1913 står det vanligvis et handikaptoalett.

– Det var borte. Noen har stjålet det, trolig i løpet av de siste dagene, sier leder i Verran kirkelige fellesråd, Jens Kåre Vågen til Trønder-Avisa.

Han forteller videre at de har hatt rommet åpent som service til vegfarende og folk som har vært innom kirkegården for å stelle graver.

– I fjor vinter frøs toalettet. Det kostet oss 8.000 – 9.000 kroner å få på plass et nytt. Dette er et spesielt forhøyet toalett med sidestøtter, sier han.

Lite penger

Kirka har ikke så mye penger. Derfor må Vågan og kollegene gjøre dype innhogg i vedlikeholdsbudsjettet for å få på plass et nytt tilbud til trengende.

–  Selve huset ble bygd på dugnad for åtte til ti år siden. Dette er det eneste toalettilbudet vi har ved kirka, sier Vågen.

Når toalettet ble stjålet vet han ikke. De som stakk av med det må ha hatt bil, toalettet er for tungt å bære med seg over lengre strekninger.

– Jeg regner med at hvis det har kommet noen innom og sett at toalettet var borte ville de varslet oss. Derfor tror jeg tyveriet har skjedd en av de siste dagene, sier Vågen.

På plass før jul

Andre juledag skal det være gudstjeneste i Fines kirke. På nyåret er det minnegudstjeneste og dåp. Derfor må kirka ha på plass et toalett før jul.

– Vi må få til det. Om noen har et brukt handikaptoalett å gi bort ville det hjulpet veldig. Om ikke annet må vi få montert et vanlig toalett som en midlertidig løsning. Vi kan ikke ha toalettrommet åpent lenger. Det henger en vask der også som noen kan ta med seg, sier han.