Årets navn: Erlend Johannesen

Levangergutten som reddet gatebarn på Filippinene gjennom en av årets mest omtalte naturkatastrofer var selvskreven som årets navn i fylket.

Erlend Johannesen og kona Neva får med seg julaften hjemme i Trøndelag før de igjen reiser nedover til Tacloban i mellomjula. 

Nyheter

– Jo lengre hjem jeg kommer, jo bedre blir det, sier 30-åringen som reddet hundre spedbarn, barn og ansatte da tyfonen Haiyan i november herjet i Tacloban. I seks døgn holdt han motet oppe, før alle ble reddet.

– Det skal mye til å overgå den bragden Erlend Johannesen gjorde, sa sjefredaktør i Trønder-Avisa, Arve Løberg, da han overrakte Elling Reitan-bildet til prisvinneren.

Bygget barnehjem med kona

Erlend hadde knapt rundet 20 år da han startet organisasjonen Streetlight for å hjelpe gatebarn i Tacloban. En av kontaktene hans på Filippinene var filippinske Neva, som da jobbet sammen med Erlends far i Nordic Mission.

Erlend spurte Neva om å hjelpe til med oppbyggingen av Streetlight, og Neva ble ikke bare hans viktige, profesjonelle støttespiller og driftsleder av barnehjemmet, men også hans kone. Sammen har de bygd barnehjemmet, og sammen har de gått ut i gatene i Tacloban. Gang på gang, år etter år, for å gi gatebarna et bedre liv.

Reiser ned i jula

Johannesen har vært i det meste av norske medier i tiden etter tyfonkatastrofen, og i mellomjula reiser han nedover for å bistå i det tunge arbeidet med nødhjelp og å få bygget opp barnehjemmet igjen.

Les mer om Johannesen i dagens papirutgave av Trønder-Avisa.

Skriv gjerne en hilsen til Erlend Johannesen i kommentarfeltet under.