Stort område i Flatanger evakueres fra brann

Politi og brannvesen evakuerer beboere fra et større område mellom Hasvåg og Småværet i Flatanger natt til tirsdag.

En kraftig lyngbrann herjer natt til tirsdag ved Uran mellom Hasvåg og Småværet i Flatanger. 

Nyheter

Politiet i Nord-Trøndelag melder på twitter klokken seks tirsdag morgen at brannen fremdeles ikke er under kontroll, og at brannvesenet nå venter bistand fra brannhelikopter så snart det blir dagslys.

Brenner heftig

110-sentralen i Nord-Trøndelag fikk litt over klokken ti mandag kveld melding om en kraftig lyngbrann i et stort område ved Uran mellom Hasvåg og Småværet i Flatanger.

– Alle nødetatene er på plass ved Uran, sier Rune Reinsborg som er operasjonsleder for politiet i Nord-Trøndelag.

Operasjonslederen sier til Trønder-Avisa like før klokken 02.00 natt til tirsdag at brannmannskapene konsentrerer seg om forsøke å berge bebyggelsen i Småværet og Hasvåg.

– Akkurat nå foregår det ingen aktiv slokking av lyngbrannen. Brannen sprer seg mot nordvest, og brannmannskapene gjør seg derfor klar til å forsøke å berge bebyggelsen.

– Det brenner heftig, og det er ikke enkelt å danne seg et bilde av situasjonen, sier Reinsborg.

Evakuerer beboere

I følge operasjonslederen har politiet sparsommelig med opplysninger, men at det i følge de første meldingene var snakk om en kraftig lyngbrann.

Politi og brannvesen har evakuert folk fra stedet.

– Vi har ikke oversikt over hvor stort areal som står i brann, men vi har startet evakuering. Vegen mellom Småværet og Uran var åpen en stund etter midnatt, og folk kunne kjøre ut av området med bil, forteller Reinsborg til Trønder-Avisa.

Operasjonslederen forteller at veien er stengt for trafikk tirsdag morgen, da det brenner godt i området.


Stor fare for brann også i dagene fremover

Flere tilfeller av gressbrann og husbranner i fylket de siste dagene gjør at brannvesenet advarer mot bruk av åpen varme.


Alle ressurser er satt inn

110-sentralen i Nord-Trøndelag melder at alle ressursene er satt inn i Flatanger, og at en tankbil er sendt fra Namdalseid for å bistå med slokkingen.

Litt over klokken halv ett natt til tirsdag melder politiet at det er vanskelig å begrense brannen på grunn av sterk vind.

Beboerne som blir evakuert befinner seg i strekningen mellom Småværet og Hasvåg.

Uavklart situasjon

Reinsborg sier at det ikke er veldig mange fastboende i det aktuelle området, men at det er noen fritidshus i nærheten av brannen.

– Akkurat nå er det viktig å prøve å stoppe lyngbrannen før den sprer seg ytterligere, sier operasjonslederen.

Han legger til at det bor det rundt 20 personer på halvøya hvor det brenner. Det er uklart om noen av boligene eller feriehusene på stedet står i brann.

TRØNDER-AVISA FØLGER SAKEN