Krever at AMK-sentralen består

Ordførerne i Namdalen med felles krav.
Nyheter

- Ordførerne i Namdal mener at alle helseforetakene i Midt-Norge må ha sin egen AMK sentral. For å kunne ta ansvar for helhetlige sammenhengende helsetjenester innenfor et helseforetaks nedslagsfelt er det viktig at foretaket også kan administrere sine egne akuttfunksjoner, med sin egen AMK-sentral som et sentralt element, skriver ordførerne i Namdalen i en pressemelding.

AMK-sentralen har ansvar for å koordinere all akutthelseinnsats, og er med andre ord i andre enden av linjen hvis du ringer 113. Det er Helse Midt-Norge som igjen har satt i gang prosessen for å vurdere hvorvidt sentralen i Namsos skal bestå, eller samlokaliseres til Trondheim.

Helse Nord-Trøndelag, som har ansvaret for å drifte sykehusene i Nord-Trøndelag, sa i en uttalelse før helgen at de også vil beholde stasjonen i Namsos.

- Folk i Namdalen er svært opptatt av sykehuset sitt. Gode, bærekraftige fagmiljøer ved sykehuset Namsos er den viktigste forutsetingen for at vi også i framtiden skal ha et godt lokalsykehus, skriver ordførerne i sin uttalelse.