Slik rammet Flatanger-brannen

På dette interaktive kartet kan du zoome deg inn og se hvilke bygninger som gikk tapt og hvilke som berget fra flammene. Du kan også se flyfoto og andre bilder fra før og etter brannen.

På dette interaktive kartet kan du zoome deg inn og se hvilke bygninger som gikk tapt og hvilke som berget fra flammene. Du kan også se flyfoto og andre bilder fra før og etter brannen.

Nyheter

66 bygninger ble totalskadd i brannen som startet i Uran om kvelden 27. januar. Av disse var det 24 fritidshus og boliger. Det bodde 33 personer i området som ble rammet av brannen. Totalt var 20 bolighus, 77 fritidsboliger, flere reiselivsanlegg og andre bygninger i fare. Verdier for omlag 150 millioner kroner gikk tapt, viser anslag fra Finans Norge.

Politiet har fastslått at brannen med all sannsynlighet ble forårsaket av feil på en lavspentledning mellom to hus i Uran.


Har du bilder fra før brannen?

Trønder-Avisa inviterer leserne til å bidra med bilder fra tiden før brannen. Vi ønsker bilder av bygninger og områder som ble ødelagt av brannen - uten personer på bildene.

Send bildene til jarnt@t-a.no


Slik utviklet brannen seg

Loggen fra brannsentralen på Namsos, som VG har fått tilgang til, viser hva som skjedde de dramatiske timene etter at brannen ble varslet mandag 27. januar kl. 22.18:

 • Klokken 23.32 rykker brannsjefen i Flatanger ut for å evakuere de som bor i Hårstad. Brannmannskapene ber 110-sentralen sjekke om det er en mulighet for assistanse fra brannhelikopter.
 • Klokken 00.42 melder brannsjefen i Flatanger at de er ferdig med evakuering av Småværet, Hasvåg og Hårstad. De plasserer en brannstyrke på Hårstadsiden for å ta imot brannen når den kommer dit.
 • Klokken 01.10 etterspør alarmsentralen bistand fra Sivilforsvaret. Politiet svarer at de kan kalle ut ved behov.
 • Klokken 02.09 melder brannsjefen i Flatanger at de prioriterer å holde brannen nord for veien fra Uranvatnet til Hårnes. En hytte på Uran har på dette tidspunktet brent ned.
 • Klokken 05.33 melder politiet at brannen har nådd Hasvåg, og at det har tatt fyr i bebyggelse. Alarmsentralen ringer HRS, som sender redningsskøyte fra Rørvik.
 • Klokken 07.12 melder lokalt brannvesen at alle husene i Hasvåg har brent ned. Redningsskøyta er 30 minutter unna. Brannmannskapene konsentrerer seg om å hindre brannen i å spre seg til Jøssund, ved å velge et punkt i Båsvika og stoppe brannen der.
 • Klokken 08.04 melder redningsskøyta at det ennå er for mørkt og for tett røyk til at de kan ha oversikt.
 • Klokken 08.29 informerer politiet Forsvarets operative hovedkvarter, som tilbyr helikopterbistand fra Rygge.
 • Klokken 08.52 rykker flere brannmannskaper fra Inn-Trøndelag og Nord-Statland ut.
 • Klokken 09.09 skrives det i loggen at to helikoptre fra Forsvaret er på vei og kommer om 2,5 til tre timer.
 • Klokken 10.35 opplyser Forsvaret at de kan stille med et fartøy med stor pumpekapasitet og lange slanger. Politiet sier de også kan varsle HV12.
 • Klokken 10.57 er brannmannskaper på plass i Hasvåg. Ti hus ser ut til å være berget fra brannen.
 • Videre utover tirsdag formiddag brenner det fortsatt i grunnen, og flere hus tas av flammene. Flere mannskaper fra politiet, brannvesenet og Forsvaret rykker ut til brannstedet.

Kilder: Politiet, vg.no