Kronprinsen leter etter drømmelæreren

Kronprinsen Haakon Magnus  takker de trønderske lærerne for innsatsen.

Kronprins Haakon hilser på Lise Vikan Sandvik, opprinnelig fra Levanger, ved konferansens start.  Foto: Johan Arnt Nesgård.

Kronprinsen Haakon Magnus besøker Stjørdal

Prorektor Kari Melby (t.h.) ved NTNU i følge med kronprins Haakon ved konferansens start. Bak kommer fylkesmann Inge Ryan.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

I dag debatteres god skoleledelse på skolelederkonferanse på Hell i Stjørdal, med Kronprins Haakon Magnus som innleder. Kronprinsen ankom Rica Hell like før klokken 10 og ble tatt i mot av prorektor Kari Melby som snakket om hvem drømmelæreren egentlig er, eller ikke er, og hvordan man skal klare å skape denne.

Verdibasert skole

Kronprinsen holder i dag innledende foredrag der han snakker om den verdibaserte skolen og skal senere være med på workshops. Han startet dagen med å takke skolelederne og lærerne.

- Jeg vil takke dere for den viktige jobben dere gjør. Tusenvis av lærere gjør hver dag en fantastisk jobb, sa Kronprinsen innledningsvis.

Debatt om arbeidstid

Debatten om hvor mye tid lærerne bruker på eleven kontra planlegging, hvor mye fritid lærerne skal ha og hva som egentlig er en god lærer har blitt debattert heftig den siste tiden.

Skolelederne som i dag møtes på Rica Hell, skal sammen med Kronprinsen forsøke å komme frem til det. Han mener dagens tematikk er viktig å debattere.

- Jeg har sett frem til å være sammen med dere i dag. Dette er en viktig konferanse med et svært viktig tema: Kvalitet og ledelse i skolen.

Relaterte saker: