Mann (32) sjikanerer mødre

En 32 år gammel mann er i politiets søkelys etter at han skal ha søkt kontakt med gravide kvinner og nybakte mødre.

Meldingene fra 32-åringen fremstår ganske uskyldig, men den nybakte moren opplevde kontakten ubehagelig – spesielt etter at hun ble kjent med at han har kontaktet en rekke andre kvinner. 

I en gruppe for gravide kvinner og nybakte mødre i Namsos, advares det mot 32-åringen. 

Nyheter

En 32 år gammel mann er i politiets søkelys etter at han igjen skal ha søkt kontakt med gravide kvinner og nybakte mødre.

Flere unge Namsos-kvinner har de siste dagene blitt utsatt for ubehagelig kontakt fra 32-åringen.

32-åringen har fysisk fulgt etter og tatt på gravide kvinner på kjøpesentre, men også ringt og sendt SMS til nybakte mødre.

Advarer mot mannen

En 32 år gammel Namsos-kvinne har nå valgt å advare mot mannen på Facebook, etter at hun fikk flere sms fra ham forrige mandag.

– Først fikk jeg en sms fra et ukjent nummer, der det sto «Hei, hva gjør du?». Deretter kom det raskt en SMS der han spurte om jeg var alene, sier kvinnen.

Hun fikk flere SMS fra mannen, og samboeren hennes syntes det hele var litt ekkelt. Etter å ha søkt på mannens nummer og fått opp et navn, kontaktet han en kjenning som jobber i politiet.

– Da fikk vi vite at mannen er kjent fra før av, fra lignende forhold, sier kvinnen.

Det ble fort klart at flere hadde opplevd kontakt med mannen.

Ubehagelig kontakt

Trønder-Avisa har kunnskap om minst sju kvinner som skal ha hatt ubehagelige opplevelser med 32-åringen.

En 28 år gammel kvinne ble kontaktet samme kveld som den 32-årige kvinnen. Også hun fikk spørsmål om hvorvidt hun var hjemme alene.

– Jeg lurte på hva han ville, og da svarte han at han ville finne kjærligheten. Da ba jeg ham om å lete et annet sted. Men han ga seg ikke, og til slutt måtte jeg true med politianmeldelse, sier 28-åringen – som ble mor i november.

Kvinnene mistenker at mannen kontakter dem etter å ha sett fødselsannonsene deres i avisa.

– Det er ganske ubehagelig, sier kvinnene – som ønsker å være anonyme – fordi de frykter at mannen er ustabil.

En 27 år gammel kvinne forteller at hun ble kontaktet av mannen mens hun så på babyklær i en butikk i Namsos.

– Han fulgte etter meg, og begynte å spørre hvor langt jeg var på vei, og om jeg var gift. Han stilte spørsmål som det ikke er vanlig å stille til en fremmed. Selv om jeg var tydelig på at jeg ikke ønsket kontakt, så fulgte han etter meg, sier Namsos-kvinnen.

Hun kjente ham umiddelbart igjen på beskrivelsene på Facebook.

Politiet vil ha melding

Steinkjer-mannen er tre ganger tidligere bøtelagt for sjikane og skremmende oppførsel overfor kvinner. Senest i november 2013 fikk han et forelegg på 4.000 kroner.

– Da hadde han gått bort til en gravid kvinne i Steinkjer og strøket henne på magen, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon.

I 2012 fikk mannen et forelegg på 2.500 kroner for å ha strøket en gravid kvinne på ryggen, og dratt henne i hånden på en smertefull måte. Og i 2003 ble mannen ilagt et forelegg på 3.000 kroner for telefonsjikane av fremmede kvinner.

Etterforskningsleder Bengt Ivan Blom i Namsos sier at mannen tydeligvis søker kvinner som han forsøker å etablere kontakt med. Han sier at det fremstår som åpenbart at han bruker fødselsannonser i aviser før han kontakter nybakte mødre på SMS.

– Dersom det er flere som har hatt opplevelser av denne typen, så ber vi om at det tas kontakt med politiet – slik at vi kan få best mulig oversikt, sier Blom.

Viktig at politiet kontaktes

Han sier at det spesielt er viktig at politiet kontaktes, dersom meldingene utarter til truende og skremmende atferd – og dersom mannen forsøker å ta fysisk kontakt.

Dess mer vi vet, jo bedre kan vi forebygge videre handlinger, sier Bengt Ivan Blom

32-åringen benekter at han bruker fødselsannonser for å komme i kontakt med kvinner. Han mener at han har tastet feil nummer. Samtidig beklager han at han har sendt slike meldinger til kvinner.

– Det skal ikke gjenta seg. Alle kan slappe helt av, jeg er ingen farlig mann, bedyrer 32-åringen.