Enstemmig valgt som ny Ap-leder

Verken motforslag eller skriftlig avstemning da Bjørn Engen ble Aps nye fylkesleder.

Allerede for mange uker siden ble det klart at Bjørn Engen var utpekt som Arbeiderpartiets nye fylkesleder.  

Nyheter

Allerede for mange uker siden ble det klart at Bjørn Engen var utpekt som Arbeiderpartiets nye fylkesleder.

Siden da og til valget lørdag ettermiddag har det egentlig ikke dukket opp noen motkandidater. Dermed kunne man velge den nye lederen ved akklamasjon - altså applaus.

- Vi falt på Bjørn fordi vi kjenner han som en veldig engasjert politiker, sa valgkomiteens leder Morten Stene, da han la fram forslaget.

Stående applaus

Med stående applaus tok Engen til talerstolen for å takke for tilliten.

- Takk for at dere stemte på meg, og har tro på meg. Det er med stor ydmykhet og ikke en så rent liten porsjon spenning jeg går til oppgaven.

Han sier han gleder seg til jobben.

- Jeg har vært å sette pris på alle disse flotte menneskene, som jeg møter når jeg reiser rundt, kommer på partikontoret og ikke minst dere jeg står foran i dag.

You'll never walk alone

Engen fant også plass til en spøk på talerstolen.

- Som ihuga Liverpool-fan burde vi reist oss og sunget "You'll never walk alone", sa han, for å sette ord på at partiet skal møte framtiden sammen.

Årsmøtet valgte fylkesråd May Britt Lagesen til en ny periode som nestleder. Roar Veiseth skal lede studieutvalget som Bjørn Engen har ledet de siste to årene.

Engen kommer fra Namdalseid, og har i tillegg til å lede studieutvalget også ledet utdanningskomiteen i fylkespolitikken siden valget i 2011.